1 min

Tags in dit artikel

,

Een Amerikaanse natuurkundige beweert dat het SETI@home project ook minder aangename kanten heeft. Zo zouden de stukken buitenaardse code die door de gebruikers worden verwerkt in sommige gevallen, met of zonder opzet besmet zijn en de desbetreffende computer besmetten.

SETI (Search for Extra-Terrestrial Intelligence) zoekt buitenaardse signalen en spoort eventuele sporen van intelligentie op. Zo kijkt men naar patronen, sterkte en dergelijke.

Natuurlijk eist dit project een enorme hoeveelheid rekenkracht. SETI@home zorgt ervoor dat ook thuisgebruikers kunnen meewerken met het project. Op de momenten dat de computer niet in gebruik is worden signalen gezonden naar deze computer. Deze verwerkt de gegevens en zendt deze terug door naar SETI.

Nu zou volgens een expert dus de code schadelijke gegevens bevatten en de computer kunnen infecteren. Dit zou,al dan niet met opzet gedaan zijn door buitenaardse wezens. De man pleit er dan ook voor dat vanaf nu alle code die wordt doorgezonden eerst gescand en "ontsmet" worden.

Vele wetenschappers verklaren hem gek, en beweren dat buitenaards leven niet intelligent genoeg is om iets te snappen van onze computers. Volgens de expert moet zijn stelling heel serieus opgevat worden.