1 min

Tags in dit artikel

,

Een Chinees bedrijf meldt dat het computer uitgerust met Linux kan leveren voor 150 dollar. Het bedrijf maakt gebruik van hardware van lokale fabrikanten en het heeft een eigen Linuxdistributie gemaakt.

De computer heet de Municator YSR-639 en is uitgerust met een 64-bit Godson-2 ‘Dragon processor van BLX Semiconductor. Dit kan problemen opleveren omdat de processor op de MIPS architectuur gebaseerd is. Zodra de machines in de VS aankomen en daar verkocht worden, zullen er naar alle waarschijnlijkheid advocaten staan die de licentie van MIPS beschermen en daar geld voor willen zien, aangezien het bedrijf die licentie niet heeft.

De MIPS is even snel als een Pentium III en is op 600MHz geklokt. Hij is uitgerust met een S-Video out zodat hij op je tv aangesloten kan worden. Verder wordt hij geleverd met een 40GB externe harde schijf.

Aan de voorkant van de machine zitten vier usb 2 poorten, een Irda poort en de gebruikelijke audiopoorten. Aan de achterkant zitten de gebruikelijke aansluitingen.