1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Apple heeft de consumentenlaptop onthuld zoals al werd verwacht. De laptops zijn onthuld met een Intel processor. De nieuwe ‘MacBook’ zoals deze is benoemd, is vijf keer sneller dan de iBook waar de normale G4 processor in zit en vier keer sneller dan Apple’s PowerBook.

De laptop is uitgerust met een Intel Core Duo-processor 1,83 Ghz of 2 Ghz, 512 MB geheugen, 60 of 80 GB harde schijf, geïntegreerde grafische chip (Intel GMA 950) met 64 MB gedeeld geheugen en een cd- of dvd-brander.

Er zijn drie verschillende laptops die onderverdeeld zijn in het instapmodel, het middenmodel en het topmodel. De kosten van deze modellen zijn respectievelijk 1100 euro, 1300 euro en 1500 euro. Alleen het topmodel kan je in twee verschillende kleuren krijgen, standaard is hij wit, maar deze versie is ook in het zwart verkrijgbaar. Het topmodel heeft een 2Ghz dual-processor, 80 GB harde schijf en een dvd-brander, de brander is een single-layer brander, maar kan wel dual-layer dvd’s lezen.

Kritische bloggers is opgevallen dat de laptop in het zwart duur wordt betaald. Consumenten moeten voor de zwarte kleur 150 euro extra betalen, aangezien de opwaardering van de harde schijf maar 50 euro kost en dat het enige verschil is met het middenmodel.