2min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Inleiding

De leeuw is de koning van de dierenwereld, dat wordt althans over het algemeen aangenomen. Daarom lijkt het er dan ook op dat Apple na Cheetah, Puma, Jaguar, Panther, Tiger, Leopard en Snow Leopard met de nieuwste versie van Mac OS X een tijdperk wil gaan afsluiten.



Apple heeft getracht om in Lion een aantal belangrijke aspecten van het succesvolle mobiele besturingssysteem iOS in te voeren voor desktop-gebruikers. Daarmee wil Apple dan ook graag bereiken dat deze iOS-gebruikers weer meer tijd besteden aan de Mac-producten. Het thema rondom de presentatie van Lion, terug in oktober 2010, droeg niet voor niets de titel ‘Back to the Mac‘.

Mac-gebruikers zijn overigens ook wel toe aan een aantal ingrijpende veranderingen in de interface van het systeem. De release van Leopard is inmiddels al bijna vier jaar achter de rug en met Snow Leopard werden voornamelijk wijzigingen ‘onder de motorkap’ aangebracht en geen grote nieuwe features toegevoegd, noch werd de interface inhoudelijk aangepakt. Het leek er destijds dan ook op dat iOS even de volle aandacht kreeg, terwijl Mac OS X slechts een beetje opgepoetst werd.



Nu zijn de rollen weer even omgedraaid, want Mac OS X krijgt met de invoering van Lion liefst meer dan 250 nieuwe features. De grootste toevoegingen aan Lion zijn ongetwijfeld Launchpad, Mission Control en Fullscreen Apps, maar er is nog veel meer nieuws te verkondigen.