2min

Inleiding

De wereld lijkt gek te zijn op 3D. We adopteren de nieuwe techniek in onze gameconsoles, computers en TV’s. De volgende stap is, wat betreft telefoonfabrikanten, natuurlijk de wereld der smartphones.

Met deze insteek zagen we onlangs al de LG Optimus 3D de revue passeren. We waren niet bijzonder goed te spreken over de 3D-kwaliteiten van de telefoon, al was het wel een redelijk goede eerste poging. Er lijkt echter nog voldoende ruimte voor verbetering te zijn en wellicht weet HTC deze ruimte al op te vullen met de 3D Evo welke in dit artikel besproken wordt.



De 3D Evo is net als de Optimus 3D voorzien van een 3D-scherm en een 3D-camera en kan dus, zowel 3D-beelden weergeven als zelf maken. HTC gooit het er bij deze smartphone op dat de Evo 3D een telefoon is die de wereld net als zijn gebruiker ziet, in 3D. Natuurlijk is dit waarheid, maar wel tot op bepaalde hoogte. Het menselijk oog heeft immers wel wat meer trucjes in haar arsenaal dan een dubbele lens op een telefoon.

Naast het 3D-geweld is de Evo 3D echter ook wat betreft andere hardware goed voorzien. Met alleen 3D-ondersteuning kom je er immers niet, de telefoon moet ook krachtig genoeg zijn om content af te kunnen spelen, naast het normale gebruik dat ook zo zijn tol eist. Zo is er aan de binnenkant een dualcore processor terug te vinden. Het hart van deze smartphone is standaard ingesteld op een snelheid van 1.2 GHz. Op het moment lijkt dit de standaard te zijn, zo voerde Samsung ook al de Galaxy S II en de Galaxy S Plus uit met een dergelijke processor en is er ook de HTC Sensation met een dualcore processor op 1,2 GHz. Het zal interessant worden om te zien wat de HTC Evo 3D presteert ten opzichte van deze smartphones, welke we eerder al beoordeelden.



In tegenstelling tot de Optimus 3D heeft HTC de Evo 3D voorzien van vrijwel de nieuwste versie van Android voor smartphones. Op het moment van schrijven is dit versie 2.3.4, hoewel ook versie 2.3.5 al uit is, maar nog niet voor de Evo 3D. HTC kennende is er natuurlijk ook de populaire interface-schil genaamd Sense over Android geplaatst. Het gaat natuurlijk om de vooralsnog nieuwste versie van Sense.

HTC vraagt met een winkelprijs rond de 520 euro een stuk meer voor haar 3D-telefoon dan dat LG vraagt voor de concurrerende Optimus 3D, welke op het moment ongeveer 400 euro moet opleveren. Natuurlijk schept een dergelijk prijsverschil al direct enkele verwachtingen wat betreft prestaties.