1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Inleiding

Ubuntu verschijnt altijd twee keer per jaar: één keer in april en één keer in oktober. Versie 11.10 is wederom precies op tijd te downloaden vanaf de Canonical-site en zet eigenlijk alle eerder gemaakte keuzes in Natty Narwhal door. Natty Narwhal of Ubuntu 11.04 van april 2011 introduceerde de veelbesproken Unity-shell in Ubuntu op de desktop. Wij waren er toen enigszins over te spreken, maar vonden wel dat er nog wat gesleuteld moest worden. Welnu, Canonical heeft zes maanden de tijd gehad, dus het wordt tijd om de balans op te maken en te kijken hoe Unity nu werkt en te kijken of er ook vooruitgang is geboekt.



Overigens lopen we nu een aantal cycles mee en moeten we zeggen dat deze cycle van Ubuntu een van de meeste bugs heeft gehad tot nog toe. Een week voor de release candidate crashte Unity nog altijd met enige regelmaat en bijna elke release kwam er wel een showstopperbug bij. Het leek bijna spannend te worden of Ubuntu 11.10 niet uitgesteld zou worden, maar uiteindelijk, na een laatste bughunt, werden toch nog heel wat problemen opgelost.

Dus: is het veilig om te upgraden naar 11.10 of kun je maar beter bij de vorige versie blijven (of bij de LTS natuurlijk). We gaan er in deze review zeker achterkomen.