2min

Inleiding

Sony brengt al jarenlang brillen met geïntegreerde schermpjes uit. Vooralsnog werden dit soort producten nooit een groot succes omdat de resolutie van de kleine schermpjes simpelweg te laag was, maar ook de kleurweergave waardeloos te noemen was. Nu gaat Sony het opnieuw proberen met de HMZ-T1 Personal 3D Viewer. De schermpjes hebben een resolutie van 720p en -je raadt het vast al- je kan tevens beelden in 3D bekijken.



Persoonlijk ben ik altijd vrij pessimistisch geweest over de huidige technieken om 3D weer te geven. Te zware brillen, te veel cross-talk of te weinig zichtbaar effect zijn voor mij argumenten die keer op keer terugkomen bij allerlei producten. Het is dan ook interessant om te zien of Sony deze ban weet te doorbreken met de Personal 3D Viewer.

Al in het laatste gedeelte van de jaren ’90 zagen we de eerste head-mounted displays op de markt verschijnen. Deze producten spraken natuurlijk ontzettend tot de verbeelding, omdat je de illusie van een ontzettend groot scherm krijgt, terwijl de schermpjes in werkelijkheid maar miniem zijn. Daarnaast kan je je natuurlijk ook helemaal in je eigen wereld wanen. Maar dit alles geldt alleen wanneer de kwaliteit dermate hoog is, dat je je niet zit te ergeren aan allerlei negatieve punten van het apparaat of het beeld.



Helaas is de HMZ-T1 Personal 3D Viewer zeker niet voor iedereen weggelegd. Sowieso is het product op het moment nog niet goed te verkrijgen, echte beschikbaarheid wordt pas begin 2012 verwacht, daarnaast heeft de HMZ-T1 Personal 3D Viewer een adviesprijs van ongeveer 800 euro.