Samsung Galaxy Tab 2 10.1

Door op , 107986x bekeken

Inleiding

Een opvolger van een product brengt normaliter verbeteringen met zich mee, zowel in soft- als hardwarematig opzicht. Zo kreeg de nieuwe iPad van Apple ten opzichte van de voorganger een aanzienlijk beter scherm en ook de grafische processor werd van een stevige update voorzien.

Hoe anders is dit bij de Samsung Galaxy Tab 2 10.1, welke juist vrijwel identieke hardware aan boord heeft als zijn voorganger. Sterker nog, de tablet is een stukje dikker en zwaarder en heeft geen LED-flitser naast de cameralens zitten, terwijl de voorganger dit wel had. Een positief detail is echter wel dat de Tab 2 10.1 een stukje goedkoper is dan zijn voorganger, terwijl de tablet ook direct voorzien is van Android Ice Cream Sandwich, waar de originele Galaxy Tab 10.1-eigenaar nog met smart op moet wachten. Volgens de nieuwe prijsvergelijker van Techzine.nl is de Tab 2 op het moment dan ook ongeveer 65 euro goedkoper dan zijn voorganger.

Hoe dan ook is het opvallend te noemen dat Samsung de Galaxy Tab 2 10.1 van vrijwel dezelfde hardware heeft voorzien als zijn voorganger en zelfs wat wijzigingen heeft doorgevoerd die het apparaat minder goed maken. Het toont aan hoe groot de nood is aan een interessante, goedkope, tablet welke kan concurreren met Apple's iPads. Apple besloot om de iPad 2 te blijven verkopen toen het bedrijf de nieuwe iPad aankondigde en dat zal voor veel fabrikanten geen positief nieuws zijn geweest, gezien de grote concurrerende positie van deze tablet, welke voor een prijs van 379 euro te verkrijgen is.Samsung wist vooralsnog geen grootse indruk te maken op de tabletmarkt en het bedrijf is hier zelf ook kritisch over, de Koreanen hadden duidelijk meer succes verwacht. Door de Galaxy Tab 2 10.1 voor een lage prijs aan te bieden hoopt Samsung wellicht meer houvast te kunnen krijgen in de door Apple gedomineerde markt en dat doet het bedrijf door zich meer te richten op het middensegment, in plaats van het hoge segment, waar Apple's dominante positie juist het meeste geldt. Echter, ook in het middensegment is er voldoende tegenstand, zo zijn er bijvoorbeeld fabrikanten als Asus, Acer en tóch ook weer Apple die partij bieden. Kan Samsung indruk maken ten opzichte van de andere partijen? In deze review lees je het.

De Samsung Galaxy Tab 2 10.1 is te verkrijgen in een witte en donkergrijze variant en gaat voor een prijs van rond de 330 euro over de toonbank in het geval van de 16 GB-variant. Een 32 GB-versie van het kleinood kost rond de 410 euro. Mocht je een 3G-variant willen, dan kost dit ongeveer 80 euro extra.

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 405.00 € 405.00 Bekijken
7_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 18 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro