Nokia Lumia 610

Door op , 23566x bekeken

Inleiding

Nokia gooide hoge ogen toen het aan het einde van 2011 de Nokia Lumia 800 met Windows Phone 7.5 uitbracht. Helaas is het sinds die tijd allemaal niet echt goed gegaan met de Finse telefoonfabrikant. Hoewel de verkoop van de Lumia-telefoons wel langzaam blijft groeien is het grote succes nog steeds uitgebleven en hebben gigantische marketing campagnes weinig invloed gehad op de verkoopcijfers.

Eerlijk is eerlijk het uitblijven van het grote succes is ook deels gemakkelijk te verklaren. Als eerste is daar Windows Phone, dat wij in november 2011 onder de loep namen. Toen waren we zeer over het besturingssysteem te spreken: het was innovatief, het was nieuw, het was anders, en ach, die paar tekortkomingen die het had, die zou Microsoft binnen een paar maanden wel oplossen, zo dachten we toen.

Wat waren we naïef, want helaas bleek niets minder waar. Die problemen die we hadden, loste Microsoft niet op en de tijd is dan ook allang verstreken om Microsoft nog het voordeel van de twijfel te geven. Hetzelfde geldt voor de apps. Toen waren die er al amper, nu meer dan een halfjaar later, missen we nog steeds de kwaliteit van de iOS en Android apps. De apps voor Windows Phone beginnen nu pas enigszins de high-profile ontwikkelaars aan te trekken. Net op het moment dat Microsoft Windows Phone wéér reset in de vorm van Windows Phone 8.

Windows Phone 8 was voor Nokia opnieuw slecht nieuws, omdat geen enkele huidige Windows Phone naar deze versie geüpgraded zal worden. Microsoft komt weliswaar met Windows Phone 7.8 voor de huidige Windows Phones, maar het is maar de vraag hoeveel nieuwigheden daarin zullen zitten in vergelijking met versie 8. Daarnaast is het zo dat apps gecompileerd voor Windows Phone 8 niet backwards compatible zijn met versie 7.8 van Windows Phone.

Dit terwijl de Nokia Lumia 900 nog voor meer dan 500 euro over de toonbank gaat. Eigenlijk koop je voor dat geld dus een end-of-life toestel, niet bepaald een goede deal.

Nu het op de high-end markt niet willen lukken, gaat Nokia het proberen op de low-endmarkt, omdat ook daar grof geld kan worden verdiend. Low-endsmarpthones met Android vliegen als warme broodjes over de toonbank, dus waarom moet dat niet lukken met Windows Phones? Het heeft de prijzen van de andere Lumia-toestellen al flink verlaagd maar Nokia probeert dit ook in de vorm van de Lumia 610 die we nu onder de loep zullen gaan nemen. Dit toestel is speciaal ontwikkeld met als doel de prijs laag te houden.

Nokia Lumia 610 8GB Zwart

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 199.00 € 199.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 1 winkels.

Speciale aanbieding: Apple iPhone 6 16GB 4G Grijs

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 554.00 € 554.00 Bekijken
0_sterren € 555.00 € 555.00 Bekijken
7_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 579.00 € 579.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 15 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro