1 min

Inleiding

Need for Speed heeft het trucje al eens eerder uitgehaald, het produceren van een racegame rondom één bepaald automerk. Uitgever Atari doet nu hetzelfde, maar dan in samenwerking met een ander populair merk: Ferrari.

Waar de vorige delen van de Testdrive-reeks zich juist in een open wereld afspeelden, speelt Ferrari Legends zich enkel af op het circuit en kan, zoals de naam al doet vermoeden, alleen met Ferrari’s worden gereden. Hoewel we toch een beetje verbaasd waren vanwege de -voor Testdrive- ongebruikelijke aanpak voor deze racegame, stapten we met goede moed achter ons virtuele stuur om weer eens flink wat kilometers af te leggen, in onder andere de verschillende vintage-modellen die oprichter Enzo Ferrari op zijn naam heeft staan.



De reden dat we de naam Need for Speed al even lieten vallen is mede dat de makers van Need for Speed: Shift 2 mede verantwoordelijk zijn voor deze game. Hoewel we ons met Shift 2 goed vermaakt hebben is Testdrive toch net weer een tikkeltje anders. Wat wel hetzelfde is bij deze games, is dat ze allebei neigen naar een racesim met arcade-trekjes. Dus ook dit keer trokken we ons Xbox 360 Steering Wheel uit de kast om weer even lekker op het gaspedaal te drukken.