iOS 6 voor iPad, iPhone & iPod touch

Door op , 45383x bekeken

Facebook-integratie

Met de komst van iOS 5 kwam er een gestandaardiseerde manier om Tweets te verzenden vanuit iOS. Het idee is dat je vanuit de Instellingen-app inlogt op Twitter en vervolgens kunnen alle applicaties gebruik maken van deze gegevens, mits hier expliciet toestemming voor wordt gegeven door de gebruiker. De goedkeuring wordt verleend door middel van het goedkeuren van een melding die tevoorschijn komt op het moment dat een applicatie toegang tot de Twittergegevens opvraagt.

Hetzelfde staat te gebeuren met iOS 6, maar dan met integratie van Facebook. Mits de applicatie van Facebook al geďnstalleerd is, kan je in de Instellingen-app inloggen op het sociale netwerk. Vervolgens wordt het voor andere applicaties eveneens mogelijk om deze gegevens op te vragen. Ook wordt het voor de gebruiker zelf nu mogelijk om bijvoorbeeld foto's te versturen naar Facebook.


Status Updates

Vanuit het notificatiecentrum zijn nu ook twee knoppen toegevoegd, waarmee het eenvoudig wordt om snel een status-update op te stellen voor Twitter dan wel Facebook. Ook als je iets wilt delen vanuit een andere applicatie, zal je merken dat deze optie is aangepakt. Voorheen kwamen er een aantal horizontale knoppen op het scherm waarmee een keuze kon worden gemaakt voor welke functie of app gebruikt moest worden voor de handeling. Nu is deze optie gewijzigd naar een overzicht van de beschikbare applicaties in een grid van drie bij drie. Andere applicaties die je in het overzicht terug zal vinden zijn bijvoorbeeld Mail, Berichten, Contacten en AirPrint.

Bij het delen met Facebook is er vanuit Apple nog een kleine toevoeging ten opzichte van de procedure bij Twitter. Je kan vanuit het deelscherm namelijk een keuze maken met wie de update gedeeld moet worden. Denk hierbij aan vrienden, goede vrienden, of simpelweg een publieke update. Als je op Facebook lijsten met bepaalde groepen vrienden, collega's en dergelijke hebt aangemaakt, kan je natuurlijk ook hiervoor kiezen. In de vierde bčta van iOS 6 kan je wel maar een enkele lijst kiezen, terwijl je een update wellicht met meerdere lijsten zou willen delen. Overigens is dit een beperking die bij alle diensten van Facebook geldt.

Het is ook mogelijk om Siri te verzoeken om een status-update te plaatsen. Doordat Siri nog niet geschikt is gemaakt voor onze taal, zal dit echter wel in het Engels moeten gebeuren en daarmee zal deze functie voor Nederlandstalige gebruikers niet zo interessant zijn.

Agenda

De integratie van de mogelijkheid om een status-update door te sturen naar Facebook is ongetwijfeld de grootste feature aangaande het sociale netwerk. De integratie van Facebook gaat echter dieper dan dat. Zo worden verjaardagen en evenementen geďntegreerd in de Agenda-app van iOS. Een overzicht van alle Facebook-activiteiten vind je terug in de app, maar meldingen hiervan kan je ook in het notificatiecentrum tegen komen.


Contacten

Ook de contacten van Facebook worden geďntegreerd in iOS. Door deze integratie is je telefoon altijd op de hoogte van eventuele wijzigingen in e-mailadressen en telefoonnummers, zelfs als je er persoonlijk niets van af weet. Daarnaast worden ook de afbeeldingen die bij de contactpersonen staan met regelmaat van een update voorzien, zodat je altijd een recente foto van je vrienden bij de hand hebt.

Je moet er wel op rekenen dat je contactenlijst met de integratie van Facebook flink zal gaan groeien. Ik had persoonlijk lang niet alle mensen die ik op Facebook heb ook in mijn telefoonboek staan. Nu dus wel. Dat is handig en onhandig, want het maakt de doorzoekbaarheid van de lijst onvermijdelijk minder goed, maar wel completer. Eventueel kan je er ook voor kiezen om iCloud of Facebook als 'contactenprovider' uit te zetten.


Apps en muziek 'leuk vinden'

Een laatste toevoeging aangaande Facebook is de mogelijkheid om bepaalde zaken leuk te vinden. Zo kan je in de iTunes- en App Store respectievelijk een muzieknummer of applicatie in het zonnetje zetten door op Leuk te drukken op de pagina. Vrienden zullen van deze activiteit een melding zien in hun Timeline op Facebook.

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 405.00 € 405.00 Bekijken
7_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 18 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro