Toshiba Satellite Z930-103 Ultrabook

Door op , 26370x bekeken

Inhoud, uiterlijk en bouwkwaliteit

Inhoud


De doos van de Toshiba Satellite Z930 bevat naast de ultrabook zelf een aantal boekjes en een acculader. Dat is niet bepaald speciaal, maar dat Toshiba een hoesje bij de laptop levert, dat is een stuk unieker. Overigens was Toshiba ook bij de Satellite Z8390 zo vriendelijk deze hoes mee te leveren. Het maakt het pakket toch net een stukje completer en het voelt natuurlijk altijd goed om extraatjes te krijgen waar je ook werkelijk iets aan hebt.


Uiterlijk


De Toshiba Z930 is niet alleen qua accessoires gelijk aan zijn voorganger, ook qua uiterlijk lijken de twee laptops op elkaar als twee druppels water. De behuizing en de aansluitingen zijn identiek, Toshiba heeft geen enkele ingrijpende wijziging doorgevoerd. Eind 2011, toen ik de Toshiba Satellite Z830 recenseerde, was ik nog te spreken over het uiterlijk van de laptop, maar inmiddels is daar wel wat verandering in gekomen. Destijds was er nog weinig keuze op het vlak van ultrabooks, maar vandaag de dag is dat anders. Ultrabooks met een aanzienlijk mooier uiterlijk vind ik bijvoorbeeld de Asus Zenbook Prime en de Samsung Series 9.

De Toshiba Satellite Z930 is dus qua uiterlijk identiek aan de Z830, maar is dat per se een slecht ding? Afgezien van dat de Z930 duidelijk niet de mooiste ultrabook is, is het als ultrabook op zichzelf wel precies waarvoor je het systeem koopt. De behuizing is extreem dun en het systeem weegt zeer weinig.


De behuizing van de Z930 is opgebouwd uit een zilverkleurig magnesium, wat de laptop een grauw, maar ook neutraal en zakelijk uiterlijk meegeeft. De buitenkant is daarnaast geborsteld, wat het aanzicht toch wat sfeer weet te geven.

Het scherm is aan de boven- en onderkant omlijst met een vrij grote bezel. Het lijkt er op dat of de behuizing kleiner zou moeten zijn, of het scherm groter. Toshiba zal de extra ruimte waarschijnlijk nodig hebben gehad om alle hardware in de behuizing te proppen.


Bouwkwaliteit


Wat betreft bouwkwaliteit moest ik Toshiba bij de Z830 al op de vingers tikken en dat is ook nu niet anders. De behuizing voelt verre van stevig en dat geldt vooral aan de deksel, waar het scherm in zit verwerkt. De deksel is eenvoudig te buigen, ondanks dat deze van metaal is. Het schermpaneel komt vervolgens tegen de behuizing aan en geeft vervormde beelden weer. Natuurlijk is dit geen dagelijkse routine voor de meeste gebruikers, maar het zou niet moeten kunnen. Ik zie liever dat de deksel enkele millimeters dikker is, maar dan ook voldoende stevigheid biedt, want dit is met de huidige standaarden simpelweg niet voldoende meer.

Ook de scharnieren van de deksel stellen opnieuw teleur. Bij de Satellite Z830 merkte ik al op dat het scharnier slapjes aanvoelt en dat is bij de Z930 onveranderd. Als je de hoek van het scherm wijzigt, blijft deze nog een aantal seconden klapperen. Gelukkig is het scharnier wel sterk genoeg om het scherm overeind te houden, het zal niet zo zijn dat het scherm ineens dichtklapt als je het apparaat optilt.

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 405.00 € 405.00 Bekijken
7_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 19 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro