Dell XPS 14 Ultrabook

Door op , 22144x bekeken

Inhoud, uiterlijk en bouwkwaliteit

Inhoud


In de stijlvolle zwarte doos van de XPS 14 zal je naast de laptop en acculader enkel een bundeltje met boekjes terugvinden. Aangezien de XPS 14 geen DVD-drive heeft is het toevoegen van optische media geen treffende manier om bijvoorbeeld drivers en herstelsoftware toe te voegen. Dell heeft er daarom voor gekozen om dit middels een herstelpartitie te doen.


Uiterlijk


De Dell XPS 14 heeft een heel eigen uiterlijk, maar het is duidelijk te zien dat Dell zich wel heeft laten inspireren door de concurrentie in de ultrabookmarkt. Toch vind ik dat Dell eveneens veel moeite heeft gedaan om een eigen draai aan het ontwerp te geven.

De behuizing van de XPS 14 is gemaakt van aluminnium en rubber. Het gebruik van rubber is een interessante toevoeging van Dell. Je ziet het immers niet vaak, maar de vraag is eigenlijk waarom dat zo is. Het rubber dat bovenop de onderkant van de XPS 14 is gemonteerd zorgt er voor dat je handen minder in contact staan met de hitte die het apparaat produceert en daarnaast voelt het ook prettiger en zachter aan dan metaal of plastic. Het rubber geeft je handen eveneens meer grip wat in sommige gevallen prettig is, in sommige gevallen echter juist weer niet. Opvallend is dat ook het touchpad uitgevoerd is in rubber.

Aan de voorkant van de ultrabook vind je de enige statusindicator, welke is bedoeld om de accu- en systeemstatus aan te geven. Als de laptop aanstaat is de achterliggende LED wit, als de accu opgeladen wordt is deze oranje. Als de slaapstand is ingeschakeld licht de LED wit op.


Ook onderop de XPS 14 heeft Dell wat interessante dingen gedaan. Niet alleen de rubberen onderkant is een opvallende keuze, maar verder zijn er ook geen stickers direct in het zicht. De Windows-licentiesticker vind je bijvoorbeeld onder het metalen plaatje in het midden van de behuizing. Ook is er een batterij-indicator ingebouwd. Deze is makkelijk te missen. Middels een klein knopje lichten er maximaal vijf LED's op om de status van de accu te visualiseren.

De deksel van de XPS 14 heeft vrij scherpe randen. Dit ziet er stijlvol uit, maar het voelt niet altijd even prettig aan wanneer je het scherm dicht wilt klappen. Gelukkig heeft Dell deze ontwerpkeuze niet doorgevoerd in het gedeelte waar je armen op rusten tijdens het gebruik van de XPS 14. Hier zijn de randen namelijk voorzien van een extra hoek van 45 graden.

Bouwkwaliteit


De Dell XPS 14 voelt in sommige opzichten zeer stevig aan. Het scherm geeft bijvoorbeeld niet mee als je het probeert te buigen. Ook het scharnier voelt lekker stroef en stevig aan. Daarentegen kan ditzelfde niet gezegd worden van het onderste gedeelte van de behuizing, wat bij uitgevoerde druk wel aanzienlijk meegeeft. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je met je vingers drukt op de ruimte rondom het toetsenbord.


De XPS 14 oogt dankzij het gebruik van het rubber zeer goed afgewerkt en lijkt wel tegen een stootje te kunnen. Ook het scherm wordt goed beschermd, er zit namelijk een GorillaGlass-laag over het HD WLED-paneel. Op deze manier blijft het scherm optimaal beschermd tegen krassen.

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 405.00 € 405.00 Bekijken
7_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 18 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro