Acer Aspire S5 (391-53314G12akk)

Door op , 18763x bekeken

Inhoud, uiterlijk en bouwkwaliteit

Inhoud


De verrassingen houden niet op bij de SSD en de I/O-aansluitingen. Ook wanneer de doos van de Aspire S5 geïnspecteerd wordt valt op dat Acer het net wat anders doet dan andere fabrikanten. In de doos vinden we namelijk een optische bluetooth-muis. Dit is iets dat al lang geleden is sinds we het voor het laatst zagen, maar we waarderen het uiteraard enorm.

Aangezien er geen LAN-aansluiting op de ultrabook zit, hoopten we natuurlijk op een adapter om alsnog een LAN-poort te realiseren, maar daar voorziet Acer ons niet van, wat natuurlijk een groot gemis is.Uiterlijk


De Acer Aspire S5 heeft een zwarte behuizing die gemaakt is van aluminium. Als je de laptop bekijkt lijkt het in eerste instantie alsof deze enkel een aansluitingen voor de accu, een headset en een kaartlezer heeft. Met een druk op een knop en een hoop kabaal zijn er echter ook een DisplayPort-, dubbele USB 3.0- en HDMI-aansluiting tevoorschijn te toveren. Door dit proces kantelt de Aspire S5 een beetje naar voren. Als je het klepje weer in wilt klappen, moet je de knop nogmaals indrukken. Wanneer er nog een kabel in één van de poorten zit zal het systeem een waarschuwing geven en weigeren om in te klappen. Als de ingewanden van de Aspire S5 te warm worden klapt het klepje overigens automatisch open, waarna er blijkbaar beter gekoeld kan worden.

Opvallend is dat Acer er voor heeft gekozen om de aan/uit-knop op een wat discutabele plaats te positioneren. De knop zit aan de linkerzijkant van het systeem, waar je hem nog wel eens per ongeluk zou kunnen indrukken wanneer je niet goed oplet tijdens het dragen van het systeem, om een voorbeeld te geven.

De knop om het systeem in te schakelen zit op een discutabele plaats

Bouwkwalieit


Bouwkwaliteit is bij Acer vaak een lastig punt. Regelmatig merken we dat de behuizing van de laptops niet bijzonder stevig is, het toppunt hierbij was de Acer TimelineUltra M3, waarbij het scherm erg eenvoudig te verbuigen was.

Bij de Acer Aspire S5 zit het allemaal wel redelijk snor, maar er is zeker nog ruimte voor verbetering. Zo is ook hier het scherm eigenlijk wat te flexibel en het scharnier voelt wat slapjes aan. Als je de positie van het scherm verandert, flappert deze nog enkele seconden heen en weer en dat soort reacties zien we liever tot een minimum beperkt blijven.

De enige plaats waar de behuizing echt te zwak lijkt is in het midden van het toetsenbord. Hier veert de behuizing aardig door.

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 399.00 € 399.00 Bekijken
0_sterren € 405.00 € 405.00 Bekijken
7_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 418.00 € 418.00 Bekijken
0_sterren € 419.00 € 419.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 18 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro