Acer Aspire TimelineUltra M5 (581TG-53316G12Mass)

Door op , 17697x bekeken

Inhoud, uiterlijk en bouwkwaliteit

Inhoud


De Acer Aspire TimelineUltra M5 wordt geleverd in combinatie met een acculader en een aantal boekjes. Niets meer en niets minder. Dat laatste kan overigens ook vrijwel niet. Op zich is dat natuurlijk geen enkel probleem, maar nuttige extra's zoals een laptophoes of een muis zijn natuurlijk alleszins welkom. Het is een gevalletje moet niet, mag wel.


Uiterlijk


De Aspire TimelineUltra M5 heeft een strakke behuizing welke grotendeels van metaal is gemaakt. Het metaal van de behuizing is horizontaal geborsteld waardoor de laptop een serieus uiterlijk heeft. De bezel rondom het scherm is aan de voorkant echter van een stroef plastic wat overigens zeker niet goedkoop aanvoelt. Ook de onderkant is van plastic, dit plastic voelt echter wel wat minder prettig aan, maar hier zal je alleen bij het transporteren van het systeem wat van merken.

Kijkend naar het systeem zal direct opvallen dat het toetsenbord van een numeriek gedeelte voorzien is. Voor een 15 inch-laptop is dit allesbehalve vanzelfsprekend en dus een extraatje. Opvallend is de positionering van de aan/uit-knop van het systeem. Deze zit aan de voorkant, waardoor ik me kan voorstellen dat het systeem bij het dragen of in de tas wel eens in zou kunnen schakelen.

Acer classificeert de TimelineUltra-serie als ultrabooks. Qua uiterlijk zijn dit echter niet per definitie ultrabooks omdat het toch relatief dikke laptops zijn met een hoogte van meer dan twee centimeter. Ook het gewicht van meer dan 2 kilogram is relatief hoog voor een ultrabook.


Bouwkwaliteit


Acer is er niet in geslaagd om betreffende de behuizing van de Aspire S5 te overtuigen. De behuizing voelt zowel bij het toetsenbord als het beeldscherm te flexibel aan. Bij het toetsenbord is het niet zo'n probleem, maar bij het scherm is het wel kwalijk.

Als je met een vinger met enige kracht op de achterkand van de deksel drukt, zal je een vlek zien verschijnen op het scherm. Dat is een teken dat de behuizing niet stevig genoeg is en kan op termijn zelfs schadelijk blijken als je de laptop regelmatig vervoert. Als er een keer te veel druk op het scherm komt te staan kan het wel eens einde oefening blijken.

Speciale aanbieding: Apple iPhone 6 16GB 4G Grijs

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren € 551.00 € 551.00 Bekijken
0_sterren € 552.00 € 552.00 Bekijken
7_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
0_sterren € 569.00 € 569.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 16 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro