1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Inleiding

We hebben al eens eerder een product van Libratone de revue laten passeren en dat was destijds geen onverdeeld succes. Ik beoordeelde de speaker als ‘Goed’, al waren er wel wat maren. Zo was de prijs vrij hoog en er was enkel ondersteuning voor de AirPlay-standaard. Bij de Libratone Zipp kan ik sowieso al direct melden dat aan die dingen niet veel veranderd is. De Zipp blijft een duur product en de AirPlay-standaard is nog altijd de enige gangbare manier om draadloos muziek af te spelen.

Daarentegen zijn er op het eerste oog al wel direct zaken waarop Libratone duidelijke verbeteringen heeft doorgevoerd. Zo heeft de Zipp een accu waardoor deze ook buitenshuis goed bruikbaar is. Dankzij PlayDirect-technologieën kan dit ook wanneer er geen WiFi-netwerk aanwezig is, wat natuurlijk ook wel zo handig is wanneer je de speaker overal wilt gebruiken. Zoals we van Libratone gewend zijn komt de speaker in meerdere kleuren beschikbaar, maar ditmaal kan je voor een beschaafde meerprijs zelf een set met jasjes voor de speaker kiezen om deze naar eigen smaak aan te passen.

De Libratone Zipp heeft een adviesprijs van 449 euro, maar op het moment van schrijven is de speaker nog erg slecht verkrijgbaar in ons kikkerlandje. Het beperkte aantal winkels dat de speaker momenteel al aanbiedt houdt zich vooralsnog aan de adviesprijs van Libratone.