R.U.S.E.

Door op , 7105x bekeken

Oorlog en bedrog

Sheridan


In R.U.S.E. neem jij de rol op je van Joe Sheridan, een Amerikaanse officier die het beter denkt te weten dan zijn bevelhebbers. Je begint je carriere in TunesiŽ, en je vervolgt hem in ItaliŽ, Frankrijk, Duitsland en zelfs Nederland.
Je komt hier verscheidene bekende operaties tegen, zoals D-Day, Market Garden en het Ardennen Offensief.
Het verhaal is echter niets meer dan het aan elkaar praten van missies. Het is eerder lachwekkend en amateuristisch dan echt interessant, maar goed, het gaat uiteindelijk om de missies zelf.


Ruses


R.U.S.E. is een redelijk standaard strategie-game met een twist. Je beschikt namelijk tijdens het spel over zogenaamde listen, Ruses, waarmee je de tegenstander om de tuin kunt leiden.
Je begint het spel met redelijk simpele Ruses. Zo kun je een Ruse inzetten waarmee je alle verborgen vijandelijke eenheden kunt zien, of een Ruse waardoor jouw eenheden sneller bewegen. Later in het spel zul je de beschikking krijgen over een Ruse waarmee je schijnaanvallen kunt opzetten tegen de vijand (het spel stuurt dan namaakeenheden op de vijand af), of je kunt jouw troepen tot de dood laten vechten zonder dat ze vluchten.
Het speelveld is opgedeeld in verschillende sectoren, en je activeert een Ruse per sector, de Ruse geldt dan alleen voor dat gebied. Dit kan uiteraard voor interessante situaties zorgen. Zo kun je een schijnaanval uitvoeren op een vijandelijke positie op zijn rechterflank, waarna je met een Ruse waarmee je eenheden sneller gaan en verborgen blijven voor de vijand de vijand aan de linkerflank overrompelt.
Het leuke is ook dat de vijand precies hetzelfde kan doen. Zo zul je regelmatig schijnaanvallen op je af krijgen, of verwarrende radioberichten dat er tanks op je af komen, terwijl er eigenlijk hordes infanterie voor de deur staan, waar jouw anti-tank kanonnen niets tegen beginnen.


Ouderwetse strategie


Het spel is een traditionele RTS dankzij het feit dat je in bijna alle missies gewoon een basis moet bouwen, resources moet verzamelen en eenheden moet trainen. Je verovert voorraaddepots, waarna de voorraden met vrachtwagens naar jouw hoofdgebouw worden gereden. Zo komt er een constante stroom geld binnen, waarmee je kunt kiezen om infanterie, tanks, vliegtuigen of andere eenheden te bouwen.
Hierbij is het belangrijk dat je de juiste eenheid voor de juiste klus kiest. Heeft de tegenstander veel tanks, dan heb je niets aan infanterie, maar moet je juist anti-tank kanonnen maken. Veel vijandelijke vliegtuigen? Bouw dan jachtvliegtuigen of luchtdoelkanonnen. Er is hier een "rock-scissors-paper"-principe van toepassing die we kennen van veel andere spellen.
Enige leuke hier aan is dat infanterie in het open veld kansloos is tegen tanks, maar zodra de infanterie in het bos verstopt is, de tanks verrast kunnen worden en compleet vernietigd worden. Het hoeft dus niet per sť zo te zijn dat jouw eenheden kansloos zijn.

Speciale aanbieding: Apple iPad Air 2 16GB Zilver

  Winkel Beoordeling Prijs Prijs inclusief porto
0_sterren Ä 399.00 Ä 399.00 Bekijken
0_sterren Ä 399.00 Ä 399.00 Bekijken
0_sterren Ä 405.00 Ä 405.00 Bekijken
7_sterren Ä 418.00 Ä 418.00 Bekijken
0_sterren Ä 419.00 Ä 419.00 Bekijken
Bekijk de prijzen van alle 18 winkels.

Nieuw op Techzine

  • Alles
  • Smartphones
  • Tablets
  • Laptops
  • Apps
  • IT-Pro