2min

Tags in dit artikel

, ,

Inleiding en verpakking

Inleiding


Point of View is een merk wat zich goed heeft vertegenwoordigt op een brede markt. Zo produceren ze naast tablets ook laptops, moederborden, videokaarten, behuizingen en invoerapparaten. Point of View heeft zichzelf al bewezen op deze markten en stapt met de Mobii 7 en 10 nu ook in die van de tablet. Het bedrijf is opgericht in 2000 en heeft in acht jaar al de nodige producten op de markt gezet welke in meer dan 50 landen te verkrijgen zijn.

Vandaag hebben wij dus de Mobii Tegra Tablet voor ons. Naast de Mobii Tegra Tablet, heeft Point of View ook een 10.1 inch tablet met een ARM processor en een 7 inch variant van de Mobii op de markt. De Mobii Tegra lijkt qua uiterlijk redelijk veel op de Toshiba folio 100 die wij eerder deze maand testen. De Mobii Tegra is echter wel wat degelijker en steviger dan de Folio. Zo is het scherm van hogere kwaliteit, is de Mobii Tegra veel steviger en voelt deze kwalitatief ook stukken beter aan.



Verpakking


De verpakking van de Mobii Tegra Tablet is simpel maar doeltreffend. Op de voorzijde staat de Mobii afgebeeld samen met een logo van Point of View. Op achterzijde vinden wij in meerdere talen een nette en duidelijke specificatielijst. Iets wat naar ons inzien erg prettig is. Op de zijkanten van de doos vinden we nog wat logo’s en barcodes.

Als de doos wordt geopent is aan alles te zien dat Point of View de bescherming van zijn producten erg belangrijk vind. De Mobii is netjes verpakt in plastig en ligt in een bed van zacht foam. Over de tablet zit ook nog een dun laagje los foam. Daarnaast zijn de USB-kabel en oplader ook netjes verpakt in plastic en verzonken in het foam. Petje af voor Point of View wat betreft de verpakking.



In de doos treffen we naast de tablet een oplader, USB-kabel en een instructieboekje aan. In principe is dit alles wat je nodig hebt maar erg jammer vinden wij dat er standaard geen SD-kaartje wordt meegeleverd. Iets wat Toshiba bij de Folio 100 dan weer wel mee leverde. Uiteraard kan je zelf voor ongeveer 30 euro een 16GB SD-kaartje aanschaffen en deze in de tablet gebruiken. Noemenswaardig is het meegeleverde instructieboekje. Deze is zeer duidelijk en uitgebreid vormgegeven en netjes geïllustreerd met voldoende afbeeldingen. Hoewel het boekje meertalig is, zit er geen Nederlandse uitleg bij. Alles staat goed en uitgebreid in het boekje uitgelegd en wannner je geen engels kan, lukt het met een beetje improvisatie met alleen de plaatjes waarschijnlijk ook nog wel.