Over ons

Techzine is medio 2001 opgericht als Tweakzone en kende een zeer succesvolle start, de website werd een jaar later, in december 2002 overgenomen door Dolphin Internet Services. Op 30 september 2005 volgde vervolgens de naamwijziging naar Techzine.

In de afgelopen tien jaar heeft Techzine zich weten te ontwikkelen als een van de betere techsites van Nederland. Waar de website van oorsprong werd geleid door een grote groep vrijwilligers is dat in de afgelopen tien jaar overgegaan naar een betaalde redactie en een flink aantal freelancers. Ook is de strategie van Techzine meerdere malen aangepast om de website beter in te passen in de op dat moment actuele techmarkt.

Techzine logo

Wel heeft Techzine altijd gebalanceerd tussen de IT-liefhebber en de IT-professional, zo is er ook altijd aandacht geweest voor allerlei soorten IT-bedrijven en diensten. Hierdoor weet Techzine een trouwe groep IT’ers aan te spreken maar ook liefhebbers.

Begin 2016 is opnieuw een start gemaakt om de strategie van Techzine aan te passen aan de huidige marktomstandigheden. Techzine blijft de IT-liefhebber bedienen op een wat hoger niveau en daarnaast wil Techzine meer content gaan produceren voor de IT-professional, aangevuld met wat luchtige maar wel boeiende content. In september 2016 is de nieuwe website van Techzine online gekomen, waar binnen deze nieuwe strategie nog duidelijker moet worden. In 2017 wil Techzine de contentproductie verder op gaan schroeven en nog meer IT’ers betrekken bij de website.

Dolphin Internet Services is nog steeds eigenaar van Techzine en Coen van Eenbergen is de uitgever van de website.