2min

Tags in dit artikel

, ,

Dagelijks wordt er door een grote hoeveelheid Nederlanders gebruik van gemaakt: MSN. Dit chat-protocol spant in Nederland de kroon. Vele mensen, vooral jongeren, kunnen niet zonder en zien MSN als hét communicatiemiddel. Verreweg het meest gebruikte programma is Windows Live Messenger. Maar wat als je geen Windows draait, je pc Windows Live Messenger niet aan kan of je een bloedhekel hebt aan Microsoft?

Gelukkig ontbreekt het niet aan andere programma’s die ook MSN ondersteunen. Een kleine greep uit de enorme massa chatprogramma’s hebben wij gereviewed. Het resultaat hiervan kun je volgende week zien op Techzine. Van maandag tot en met zaterdag belichten wij elke dag een ander chatprogramma. De enige voorwaarde: het programma moet MSN ondersteunen.

Alle reviews hebben dezelfde opzet zodat het vergelijken gemakkelijker is. De reviews beginnen met een inleiding en worden gevolgd door een pagina gewijd aan de installatie. Verder komen ook het uiterlijk, de gesprekken en alle andere functies aan bod. En als afsluiter natuurlijk de conclusie.

We beginnen de week op maandag met Pidgin, gevolgd door Miranda IM op dinsdag. Woensdag komt Windows Live Messenger aan bod, waarna we donderdag aMSN reviewen. Vrijdag behandelen we Kopete om vervolgens af te sluiten met Adium op zaterdag. Verder is er op het forum een speciaal topic waar je kunt discussiëren over de week en de chatprogramma’s. Ook zal er op woensdag een tutorial verschijnen over hoe je onze IRC-server kunt bezoeken met de verschillende chatprogramma’s.

Om de week af te sluiten verschijnt er zaterdag een allesomvattend artikel waar alle chatprogramma’s nog eens kort aan bod komen. Het is geen wedstrijd dus we gaan geen winnaar uitroepen. We hopen echter wel dat je een beter beeld krijgt van wat er te krijgen is qua chatprogramma’s.

Volgende week is Techzine dus de plaats om je te laten informeren over chatprogramma’s. Aan de hand van de reviews kies jij het programma wat bij je past en discussieer je erover in het topic op het forum. Wij staan in de startblokken, jij hopelijk ook!

Met vriendelijke groet,

Chezzer, DjRex, FiXeR, IT-Pro, JLkiller, King en bigballie