1 min

Tags in dit artikel

De round-up van securitysuites is nog wel even bezig, en daarom de perfecte mogelijkheid om een peiling te houden over het gebruik van securitysuites. Securitysuites zijn programma’s die de complete beveiliging van de pc verzorgen, vaak omvatten ze een virusscanner, firewall, spamfilter, ouderlijk toezicht en phishingbescherming. Veel suites beschermen echter ook tegen missende updates en onveilige instellingen van het Windows-besturingssysteem.

Elk jaar vernieuwt de beveiligingsindustrie haar line-up van beveiligingssoftware. Tenminste, de meeste doen dat. De nieuwe functies van dit jaar bestaan vooral uit stillere firewalls, realtime updates vanuit de cloud en natuurlijk een stuk minder aanslag op de prestaties. Maar naast suites zijn er natuurlijk ook nog altijd losse virusscanners, firewalls en spamfilters, waardoor je misschien wel de ideale cocktail kan maken.

Wat gebruik jij nu eigenlijk om je pc te beveiligen? Hoeveel ben je bereid uit te geven voor een complete beveiligingssuite en over welk onderdeel van de suite ben je het meest en het minst tevreden? Laat het weten door te stemmen in de peiling van week 12 van 2009.