3min

Tags in dit artikel

,

In 2004 toonde student Shane Acker zijn korte animatiefilm genaamd 9 op het Indianapolis International Film Festival. Viereneenhalf jaar daarvoor had hij het idee gekregen om de film te gaan maken en al het werk dat hij er tijdens die jaren aan besteed had, bleken niet voor niets te zijn. Tijdens het festival werd de film opgemerkt door niemand minder dan filmregisseur en -producent Tim Burton, die onder andere bekend is van Batman-films, Sleepy Hollow en Charlie and the Chocolate Factory. Daarnaast werd zijn film ook nog eens genomineerd voor een Oscar.

Acker mocht het verhaal verder uitwerken en de film regisseren, Tim Burton nam de rol van producent op zich. Afgelopen september werd de film gelanceerd en op de openingsdag was het direct de populairste film. Meer informatie over 9 vind je op de officiële website.

Het plot

In de nabije toekomst gaat het helemaal mis met de mensheid. De machines die ze gemaakt hebben keren zich onder leiding van ‘The Great Machine’ tegen hen en zorgen ervoor dat het menselijk ras bijna uitgeroeid wordt. Een wetenschapper schept een negental wezens (stitchpunks) en weet ze tot leven te wekken, vlak voordat hij zelf sterft. Hoofdpersoon van de film is de negende stitchpunk, genaamd 9 (met de stem van Elijah Wood). 9 moet het in zijn avontuur opnemen tegen de machines die nog werken en ervoor zorgen dat de andere acht stitchpunks met elkaar samen gaan werken en boven zichzelf uitstijgen om te kunnen overleven.

9 wordt 14 januari gelanceerd op dvd en Blu-ray. De teaser en trailer van de film vind je hieronder.

9 Teaser

9 Trailer

Wat kun je winnen?

Ben je na het kijken van de filmpjes enthousiast geworden? Dan hebben wij aan het begin van dit nieuwe jaar goed nieuws. Samen met A-Film, de grootste filmdistributeur van de Benelux, mogen wij drie limited edition dvd’s en drie limited edition Blu-rays van 9 weggeven.

Wat moet je doen?

Om kans te maken op een van de prijzen moet je onderstaande vraag beantwoorden.

Shane Acker wilde zijn originele korte film van 9 in eerste instantie stop-motion maken, maar dat zou te veel geld gaan kosten. Daarom stapte hij over op CGI. Hij gebruikte voor het maken van de film vier bekende computerprogramma’s. Welke vier?

Waar kan ik mijn antwoord heen sturen?

Je kunt je antwoord mailen naar nine@techzine.nl. Zet in je onderwerp ‘Prijsvraag 9’. Vermeld naast het antwoord op de vraag ook je gebruikersnaam op Techzine, je echte naam en je adresgegevens. Vermeld ook of je voorkeur uitgaat naar de dvd of de Blu-ray.

Regels

  • Antwoorden kunnen ingestuurd worden tot 14 januari om 23:59.
  • Je moet lid van Techzine zijn om deel te kunnen nemen aan deze prijsvraag
  • Alleen volledige inzendingen met Techzine-gebruikersnaam, antwoord, voorkeur voor dvd of Blu-ray en adresgegevens dingen mee naar de prijzen.
  • De winnaars zullen gekozen worden op basis van loting.
  • Crewleden zijn in tegenstelling tot bij veel andere prijsvragen niet uitgesloten van deelname. De prijsvraag is in overleg met A-film en Dolphin-IS tot stand gekomen en er is niet over gecorrespondeerd met crewleden.
  • Over de uitslag valt niet te corresponderen.