1 min

Tags in dit artikel

, ,

Op de redactie van Techzine lopen de meningen uiteen over smartwatches, persoonlijk vind ik ze qua ontwerp allemaal nog niet je van het, terwijl mijn collega van mening is dat ik minder moet vasthouden aan het uiterlijk van traditionele horloges. Het is een nieuw product en daar hoort een nieuw innovatief ontwerp bij.

Nu heeft Gabor Balogh, een ontwerper uit Boedapest, een ontwerp van een smartwatch gemaakt, wat is gebaseerd op een traditioneel horloge. Ik ben enthousiast, zoiets zou ik namelijk wel dragen. Helaas is het een concept, dus geen fysiek bestaand product.

In mijn omgeving heb ik nog maar weinig mensen gehoord over het aanschaffen van een smartwatch. De grootste vraag is nog altijd; "Wat moet ik ermee?". Er is dus nog wel wat werk aan de winkel voor de marketingafdelingen van Samsung en Sony om mensen te overtuigen een smartwatch aan te schaffen.

Zoals ik in de inleiding al aangaf spreken de huidige ontwerpen van de smartwatches mij niet echt aan. Samsung heeft wel iets unieks neergezet met de Gear Fit, maar persoonlijk vind ik onderstaand concept van Gabor Balogh echt een heel stuk mooier. Zeg het maar: Word ik gewoon een oude lul? Of moeten de smartwatches wat jou betreft ook meer richting het traditionele horloge?


Voor meer afbeeldingen, zie de website van de ontwerper en The Verge.