Eerste edities Koopadvies nu beschikbaar

Abonneer je gratis op Techzine!

Met de komst van Techzine v5 hebben we ook een nieuw onderdeel: Koopadvies. De redactie van Techzine gaat in conclaaf om de beste producten uit de prijsvergelijker te selecteren in bepaalde categorieën. In het beginsel houden we vast aan drie productcategorieën: Smartphones, tablets en laptops.

Je vindt een overzicht van alle categorieën en de bijbehorende adviezen op techzine.nl/koopadvies.

De drie hierboven genoemde categorieën hebben wij verdeeld in verschillende onderdelen. Welke dat zijn verschilt per categorie. Zo hebben we bij smartphones de onderdelen Goedkoper dan 200 euro, Tussen de 200 en 400 euro, Duurder dan 400 euro en als laatst is er ook een apart onderdeel voor smartphones die het Phablet-predikaat dragen. Wij zijn ons ervan bewust dat het laatste onderdeel per persoon kan verschillen, maar voor nu houden wij een schermgrootte van minstens 5,5 inch aan voor phablets.

Bij sommige onderdelen hebben wij een topdrie gemaakt, bij andere onderdelen kozen we voor een topvijf. Het selecteren van producten is een tijdrovende klus gebleken, omdat het per onderdeel vele discussies losmaakt binnen de redactie. Het samenstellen van de lijsten gebeurt op basis van eigen ervaringen, details en kenmerken die tegen elkaar moeten worden afgewogen, om vervolgens een gulden middenweg te vinden.

Wij verwachten dat dit soort discussies mogelijk ook onder onze bezoekers zullen ontstaan. Want wat voor de ene persoon een goed product is, hoeft dat voor de ander niet ook te zijn en andersom. Het is onmogelijk om voor alle bezoekers één sluitend oordeel te vellen, maar wij willen je wel met alle plezier een handvat bieden als je op zoek bent naar vervanging van je huidige smartphone, tablet of laptop!

Vragen bij je zoektocht of opmerkingen over onze keuzes kunnen worden gesteld in deze forumdiscussie!