3min

Tags in dit artikel

, ,

Zoals je wel kunt zien heeft de frontpage van Tweakzone een nieuwe lay-out gekregen. Dit is om een aantal redenen gedaan, zo is de functionaliteit van de frontpage stukken beter geworden, en zijn er een stuk meer mogelijkheden qwa banner plekken. Als content gedeelte zijn we van licht blauw naar wit gegaan, dit is vooral gedaan om de tekst nog beter leesbaar te maken, en om het gebruik van plaatjes en foto’s te vergemakkelijken. De meeste product foto’s komen meestal met een witte achtergrond, en dit slaat gewoon mooier op een website met een wit content gedeelte. Los van de andere kleuren zal het je opgevallen zijn dat we de website links uitgelijnd hebben. Dit is gedaan om de zogenaamde ‘skyscraper’ banners te kunnen gebruiken.

Wat is dat rare ding in jullie header?
Een belangrijk onderdeel wat er nog ontbrak aan Tweakzone was een eigen logo, daarom hebben we de zogenaamde TZ chip gemaakt, met een daar bij horend logo. Een echte naam voor het logo is nog niet vastgelegd, dus mocht je nog ideeën hebben :) laat het ons even weten.

Leuk zo’n nieuwe lay-out maar wat is er nog meer nieuw?
Los van de lay-out is er enorm veel verandert, vooral op het gebied van gebruikers functionaliteit zijn er veel nieuwe features bij gekomen. Hieronder een overzichtje van wat nieuwe features:

  • Uitgebreider profiel met foto upload mogelijkheid.
  • Geheel aanpasbaar menu.
  • Veel meer persoonlijke instellingen.
  • Verbeterde PM pagina’s.
  • Ongelimiteerd aantal Systeemspecs met foto upload mogelijkheid.
  • 5 Megabytes webspace met eigen controle panel
  • Vraag & Aanbod controle panel voor beheer persoonlijke advertenties.

Naast deze nieuwe gebruikers mogelijkheden zijn er nog meer nieuwe features bij gekomen, zo is er onder andere het onderdeel ‘externe reviews’ bijgekomen. Hier zul je dagelijks de nieuwste reviews vinden van Nederlandse en buitenlandse hard- en software sites. Ook is dit onderdeel waar je nu in bent nieuw, het openbare changelog waar jij als gebruiker precies kunt zien wat er zich achter de schermen van Tweakzone afspeelt.

Nieuwe site, zeker ook nieuwe admin?
Dat is helemaal correct, wat minstens zoveel tijd heeft gekost was het maken van TAP, wat staat voor ‘Tweakzone Administration Panel’. Vroeger waren er verschillende admin panelen voor de verschillende onderdelen van Tweakzone, nu is er één groot AP waar alle crewleden toegang tot hebben. Er wordt gebruik gemaakt van een slim rankingsysteem zodat Forum modjes bijvoorbeeld niet lastig worden gevallen met opties voor het posten van nieuwsberichten. Hieronder een screenshot van TAP v2.0.

What about the index page?
Zoals je ziet is de indeling van de index pagina niet zo heel veel verandert, toch zijn er aanzienlijk wat veranderingen door gevoerd. Bovenaan komen nog steeds de zogenaamde ‘insiders’, maar deze term heeft een nieuwe betekenis gekregen. Eerst waren dit de belangrijkste berichten die met Tweakzone zelf te maken hadden, dit hebben we nu veranderd naar het openbare changelog gedeelte, wat je helemaal onderaan de index pagina kunt vinden. De bovenkant van de index hebben we nu meer interactief gemaakt, je zult hier de belangrijkste nieuws berichten, downloads, reviews, tutorials en changelogs vinden. Kleine intro’s met een 60×60 plaatje die linken naar het hele bericht. Op deze manier zit er meer verandering in de index pagina. Ook blijf je zo beter op de hoogte van de meer belangrijkere berichten.

En onze zuiderburen dan?
Ja, we hebben nu ook aan jullie gedacht :) Tweakzone is nu ook bereikbaar via http://www.tweakzone.be.

Was dit alles?
Nee zeker niet, FastTopic, de software voor het forum is geheel herschreven om nog beter samen te kunnen werken met de nieuwe frontpage. Ok zijn er veel fouten gecorrigeerd, en er zijn een aantal nieuwe features bij gekomen. Visueel is er weinig verandert. Ook de software van MSN.Tweakzone is onder handen genomen. De lay-out is visueel het zelfde gebleven, maar HTML technisch totaal verandert. Naast alle boven genoemde dingen zijn er nog tientallen kleine veranderingen toegepast, maar ik kan moeilijk alles hier melden. Al met al dit is het resultaat van een maand of 5 hard werken.

Bedank woordje
Als laatste wil ik iedereen bedanken die aan het ontstaan van Tweakzone 3 heeft mee gewerkt.