Beste bezoekers en leden,

Bij deze kan ik jullie mededelen dat wij deze week bezig zijn met de voorbereidingen om Techzine te gaan verbreden. Op dit moment is Techzine 780 pixels breed. De Frontpage en het msn gedeelte zullen worden omgezet naar 950 pixels. Het forum naar 900 pixels.

Uiteraard zijn we erg tevreden over hoe Techzine er momenteel uit ziet. Echter moet Techzine ook met zijn tijd mee zeker als ICT site. De resolutie 800×600 waar dat Techzine eigenlijk op is gebaseerd is inmiddels wel afgeschreven. Er zijn nog maar weinig pc’s die hier gebruik van maken. Daarnaast biedt een verbreding een hoop voordelen.

Om te beginnen hebben we straks meer ruimte en kunnen we dus ook weer extra informatie bieden op bepaalde plekken. We kunnen grotere advertentie ruimtes aanbieden. Iets waar op Techzine veel vraag naar is. Andere websites bieden deze grotere formaten al langere tijd, Techzine heeft hier in de huidige vorm geen ruimte voor, zonder dat het extreem storend zal zijn voor de bezoeker. Deze ruimte hebben we straks wel zonder dat het storend zal zijn voor de bezoeker.

We hebben ervoor gekozen het forum maar minimaal te verbreden. We willen het forum niet te breed maken. We zijn bang dat als we het forum te breed maken het niet meer prettig zal lezen. Dit is natuurlijk iets wat we niet willen.

We gaan in dit stadium Techzine dus alleen verbreden. We zullen in de loop van de tijd diverse pagina’s gaan aanpassen en de nieuw gecreeërde ruimte gaan opvullen.

Om een beeld te geven hoe het er straks uit komt te zien op de frontpage: De header wordt 170 pixels breder. Het dropdown menu komt wijder uit elkaar te staan. Het sidemenu wordt 20 pixels breder. Het content vlak blijft even groot. Voor het content vak komt dan ruimte vrij deze zal onder andere worden opgevuld door de skyscraper. Die komt dus niet meer rechts naast de site.

Verder zijn er wat kleine wijzigingen in de marges en de header wordt iets hoger. Maar verder blijft alles zoals je gewend bent. Dit is een stadium dat veel andere sites nog moeten gaan doen of al hebben gedaan. Techzine kiest ervoor om het nu te doen.

Wij hopen dat jullie het straks allemaal net zo mooi vinden als dat het nu is. Wij vinden de extra ruimte in elk geval een prettige verwelkoming omdat we al vaak oneindige puzzels hebben proberen op te lossen om bepaalde content op de website te krijgen.

Ik hoop dat jullie met dit lange verhaal een goed beeld hebben gekregen van de wijzigingen.

De verwachting is dat deze wijziging donderdagavond of vrijdagmiddag online zal komen. Je hoeft er niets voor te doen de update verschijnt vanzelf in beeld. Mocht Techzine er na vrijdag niet helemaal correct uit zien gebruik dan de combinatie CTRL + F5 om de website helemaal opnieuw op te halen.

met vriendelijke groet,

Coen van Eenbergen
Webmaster Techzine