1 min

Tags in dit artikel

, ,

Ongeveer een jaar na versie 3.1 van de Safari-webbrowser van Apple komt de software- en hardwaregigant met een nieuwe, grote update van zijn browser. Ditmaal gaat het om bètaversie 4.0, die enkele aardige wijzigingen bevat. Ondertussen zijn Microsoft, Mozilla, Opera en Google eveneens hard aan de weg aan het timmeren met respectievelijk Internet Explorer 8, Mozilla Firefox 3.1, Opera 10 en Google Chrome 2.0

Goed, Apple Safari 4.0 beta dus. Deze browser wordt door Apple niet geheel onbescheiden aan de man gebracht als de ‘beste browser ooit’. Hij gebruikt nu de CoverFlow-weergave van iTunes en de Finder in Mac OS X. Daarnaast bouwt Safari 4 razendsnel webpagina’s op en heeft het een nieuwe Speed Dial-achtige functie die wordt weergegeven in 3D-weergave. Overigens lijkt de browser erg veel op Google Chrome, zo heeft ook deze nieuwe Safari zijn tabbladen bovenaan en eenzelfde, simpele interface.

Wat vind jij van Safari 4? Is het een goede verbetering of moet Apple terug naar de tekentafel en heeft het te veel overgenomen van Google Chrome? Laat het weten door hieronder in de peiling van deze week te stemmen.