2min

Tags in dit artikel

,

Microsoft liet gisteren in Los Angeles weten een nieuwe versie van Office naar de webbrowser te brengen. Het wanneer en hoeveel zijn nog niet bekendgemaakt, enkel en alleen dat de apps eraan komen. Op dit moment heeft Microsoft al een Office in de browser, echter is deze nog niet zo goed ontwikkeld. Met Office 14 hoopt het bedrijf hier verandering in te brengen. Zo maakt het programma nu gebruik van de Ribbon-interface die ook aanwezig is in Office 2007 en het gebruiksgemak sterk moet verbeteren.

Maar Microsoft is lang niet de enige die op dit gebied werkt. Ook Google, Adobe en verschillende andere bedrijven zijn bezig officepakketten naar de browser te krijgen. Adobe met Buzzword, Google met Docs. Vooral Google lijkt onder studenten populair te zijn om samen aan documenten te delen. Want dat is waar deze programma’s op dit moment het beste voor zijn: om samen aan één document in realtime te werken. Echter zou dit mogelijk ook in de toekomst in de desktopapplicaties geïntegreerd kunnen worden.

Heb jij wel eens een online officepakket gebruikt? Zo ja, wat vond je ervan en hoe zie je de toekomst ervan? Laat het weten door jouw stem uit te brengen in de peiling van deze week.