1 min

Tags in dit artikel

,

De Deense overheid is in samenwerking met Secunia, een onafhankelijk testorgaan dat exploits in software openbaar maakt, een campagne gestart dat ervoor moet zorgen dat gebruikers vaker hun software updaten. Het blijkt namelijk dat met name Windows-gebruikers alleen Windows Update controleren en overige pc-software links laten liggen.

En dat is nu net waar het vaak fout gaat qua beveiliging. Het up-to-date houden van alle software op de pc is namelijk een van de belangrijkste veiligheidsmaatregelen, en helaas ook een van de lastigste taken, met name op het Windows-platform. Daar is het namelijk een zooitje ongeregeld. De ene update komt binnen via Windows Update, de andere via een eigen software-updater en weer andere komen helemaal niet vanzelf binnen. Niet zo vreemd dus dat een campagne nodig is om de massa voor te lichten.

De peiling van deze week gaat dus over software-updates. Is al jouw software op je pc bijgewerkt? Hoe vaak controleer je op updates? Laat het weten door hieronder te stemmen!