1 min

Tags in dit artikel

,

Je kent ze vast wel: Last.fm, YouTube, Wikipedia, orkut, Hyves, del.icio.us, MySpace, Digg of Flickr. Alle bovenstaande sites zijn zogenaamde web 2.0-sites. Geschreven in AJAX met mooie grafische effecten en veel interactiviteit in de site zodat een ‘rich internet experience’ ontstaat. Zulke sites, die vaak erg lang in bèta blijven, schieten als paddenstoelen uit de grond, toch zijn nog niet alle sites ‘web 2.0’, terwijl de EU het al heeft over web 3.0.

Maar het is dan toch eigenlijk ook wel een beetje vreemd. Tenslotte, het internet is niet één grote applicatie en kan er dus ook helemaal niet gesproken worden over een versie 2.0 ervan. Daarnaast bestaat AJAX al jaren, alleen wordt het pas sinds een tijdje ook erg veel gebruikt. Sommigen vinden het dan ook niets meer dan een hype, terwijl anderen er helemaal ondersteboven van zijn.

Hoe denk jij over web 2.0? Is het wat, of is het niets meer dan oude wijn in nieuwe zakken? Hoe web 2.0 ben jij eigenlijk? Laat het weten door hieronder in de peiling van week 40 te stemmen.