2min

Tags in dit artikel

,

Peiling

Apple heeft gisteren een gedeelte van zijn iPod-lijn van een update voorzien. Het gaat hier om de touch-, nano- en classicmodellen. De grootste verandering werd doorgevoerd bij de nano, die een nieuw, groter scherm ontving en verkrijgbaar is in een set van nieuwe en frisse kleuren. Ook is de software, een hekelpunt volgens sommigen van de ‘oude’ iPods, bijgewerkt. Zo is er nu ondersteuning voor Coverflow. Maar er was ook aandacht voor de iPod touch, die nu een ingebouwde speaker heeft evenals een acceleratiesensor. Verder verscheepte de software- en hardwaregigant genaamd Apple een nieuwe versie van iTunes en een iPhone en iPod touch-software-update.

De iPod bestaat al zo’n 7 jaar en is op dit moment de meest gebruikte mp3-speler ter wereld. Met een marktaandeel van 73,4 procent leidt Apple de markt waarin het verkeert. Er zijn al vele iPods verschenen, waaronder de classic, de mini, shuffle en nano. Sommige werden positiever dan andere ontvangen. De nieuwste telg in de famillie is de iPod touch, met als grootste wijzigingen een multitouchscherm, ingebouwde Wi-Fi, ondersteuning voor third-party software en een ingebouwde webbrowser. Hiervoor moet men wel echter iets meer in de buidel tasten.

Niet gek dus dat de peiling van week 37 gaat over de iPod. Wat was de beste iPod ooit, heb jij een iPod en hoe tevreden ben je er eigenlijk mee? Laat het weten door hieronder te stemmen en je ervaringen in een reactie achter te laten.