1 min

Tags in dit artikel

, ,

Peiling

Gedurende de Olympische Spelen was het mogelijk om op de website van de NOS live streams van onze sporters te bekijken. Dit alles werd aangeboden in Silverlight, een niet onomstreden beslissing waar zelfs kamervragen over gesteld werden. Desalniettemin trokken de streams erg veel bezoekers. De NOS was dan ook zeer te spreken over de uitzendingen, eerder waren de uitzendingen van het EK ook al een succes.

Maar liefst 20 miljoen mensen bekeken de streams, die overigens niet van DRM waren voorzien, in tegenstelling tot de EK-streams. Een opensourcespeler, zoals de SP liever gezien had, zit er toch voorlopig nog niet in. Echter betekende Silverlight wel dat het voor Linux-gebruikers een stuk moeilijker was om de video’s te bekijken, weliswaar niet onmogelijk omdat er reeds een Linux-implementatie van Silverlight bestaat onder de naam Moonlight.

Deze week gaat de peiling dus over de NOS-streams tijdens de Olympische Spelen. Doel is natuurlijk om uit te vinden wat de gemiddelde Techzine-bezoeker van de streams vond. Laat je stem dus snel achter!