1 min

Tags in dit artikel

,

Peiling

Het is slecht gesteld met het klimaat, tenminste als we Al Gore moeten geloven. De aarde warmt namelijk snel op door de koolstofdioxide-uitstoot van onder andere auto’s, vliegtuigen en elektronische apparaten. Deze uitstoot is rap toegenomen door de technologische vooruitgang de laatste paar eeuwen. Vorig jaar was het echter het jaar van energiebesparing. Het was mogelijk om groene stroom te nemen, klimaatneutraal te vliegen en ook energiebesparende technologieën van verschillende besturingssystemen maakte hun entree.

Maar naast die geavanceerde technologieën kan de gebruiker natuurlijk ook zelf actie ondernemen. Niet alleen door een energiebesparend energieschema, maar ook door bijvoorbeeld randappartuur uit te schakelen, de stekkers uit ’t stopcontact te trekken als de pc uitstaat of de computer, als deze met niets bezig is, in slaap- of standbystand zetten. Natuurlijk is er veel meer nodig om een verschil te maken en om de rappe opwarming te vertragen, maar het is in ieder geval een begin.

In deze peiling willen we graag weten of jij je computer en randapparatuur energie laat sparen, en zo ja, hoe je dat dan precies doet. Laat het dus weten en stem in de peiling van deze week: energiebesparing.