1 min

Tags in dit artikel

,

Peiling

Wikipedia is een online encyclopedie waar iedereen zijn of haar informatie aan toe kan voegen en die iedereen ook mag gebruiken. De encyclopedie is uitgegroeid tot een erg grote website met een schat aan informatie. Onlangs is ook aangekondigd dat er een papieren versie van Wikipedia aankomt waardoor ook bijvoorbeeld scholen toegang hebben tot de encyclopedie. Maar naast Wikipedia, heeft de Wikimedia-organisatie nog meer websites. Bijvoorbeeld het WikiWoordenboek, Wikibooks of Wikispecies.

Helaas is niet Wikipedia niet altijd even betrouwbaar. Juist doordat iedereen de encyclopedie aan kan passen, kunnen er ook onwaarheden in voorkomen. Dit is erg vaak naar voren gekomen, bijvoorbeeld bij leraren en leerlingen die onjuiste informatie uit de encyclopedie gebruikten. Een andere mogelijkheid is natuurlijk dat er misbruik wordt gepleegd, zoals dat ooit het geval was bij de lemma van Kazachstan, waar Borat de president van zou zijn volgens Wikipedia.

Maak jij gebruik van Wikipedia? En zo ja, op regelmatige basis? Stem in de peiling van deze week en laat je ervaringen achter over Wikipedia.