2min

Tags in dit artikel

,

Peiling

Een mediacenter is een gecentraliseerde locatie voor muziek, video’s en afbeeldingen. Het heeft erg veel functionaliteit, zoals het opnemen van televisie zodat het later kan worden bekeken. Vanuit een mediacenter kunnen de bestanden worden gedeeld met andere pc’s in het netwerk, draadloos dan wel bekabeld, of niet, natuurlijk. Het is zelfs mogelijk om de bestanden te streamen naar een draadloze mediaspeler. Dit streamen biedt als voordeel dat er geen beperking aan opslagruimte is, tenminste niet van het draadloze apparaat. Naast de standaardtaken van een mediacenter kan het ook RSS-feeds bijhouden en kan er zelfs mee gebeld worden of kunnen er videoconferences worden gehouden.

Een dedicated mediacenter-pc heeft vooral als voordeel dat alles geïntegreerd is, waardoor het vaak simpeler en mobieler is. Standaard meegeleverd met Windows is Windows Media Center, wat vooral vaak wordt gebruikt in combinatie met een Xbox 360. Naast de Xbox 360 kon ook de originele Xbox als mediacenter dienen. Maar ook Apple en zelfs Linux hebben mediacenterapplicaties, zoals iTheater, Front Row en LinuxMCE.

Heb jij een mediacenter in huis, stream je er media mee en op welke software draait het? Laat je antwoord weten en stem in de peiling van deze week, die gaat over mediacenters en alles dat daarbij hoort.