1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Peiling

In het gevecht tegen anti-piraterij heeft Microsoft Windows Genuine Advantage, kortweg WGA, in het leven geroepen. In juli 2005 werd WGA vereist voor alle extra’s van Microsoft, waaronder Microsoft Update. Dit ging echter niet allemaal zo makkelijk, valse positieve en negatieve uitslagen hebben WGA lange tijd geteisterd, evenals de uitval van de servers in augustus dit jaar en oktober vorig jaar. Ook werd het stukje software als spyware aangemerkt, omdat het iedere dag naar huis belde. Dit is in de recentste versie echter verminderd naar twee weken.

Windows Genuine Advantage controleert tweewekelijks de pc of deze wel een legale Windows XP SP2- of Windows Vista-versie draait. Dit gebeurt door verschillende aspecten van de pc te controleren, zoals de BIOS en productsleutel. In de nieuwe WGA-versie, die aanwezig zal zijn in het eerste servicepack van Vista, zal het gedrag van WGA gewijzigd worden. Ook zullen enkele bekende hacks, zoals de BIOS-time hack, gedicht worden.

Wat vind jij van Windows Genuine Advantage? Is het een goed initiatief om piraterij te voorkomen of veel te opdringerig en een bedreiging voor de privacy? Laat je mening achter in de peiling van deze week.