1 min

Tags in dit artikel

,

Peiling

Gaming is big business. Vandaag de dag zijn er 3 grote fabrikanten met hun consoles, namelijk Nintendo, Microsoft en Sony. Daarnaast is er nog de almachtige personal computer. Het begon allemaal in 1948 toen het eerste videospel werd gemaakt. Pas 10 jaar later werd het tweede videospel gemaakt, Tennis for Two. Het duurde nog eens 20 jaar voordat de eerste spelcomputer er was.

In de jaren ’80 kwam het pas echt goed op gang, met de Commodore 64 en het Nintendo Entertainment System. En ook 10 jaar later was er nog steeds leven in de videogameindustrie. Er kwamen nieuwe consoles en handhelds uit, zoals de Gameboy, PlayStation en de Super Nintendo. Maar ook in de 21ste eeuw ging het door, met nog altijd als pionier Nintendo. Met de Wii heeft Nintendo gamen namelijk naar de hele wereld gebracht. Gamen is niet alleen maar meer voor de hardcoregamers.

Binnenkort komt ook het grafisch hoogstandje Crysis uit, wat een exclusieve Game for Windows wordt. Vandaar dat de peiling van week 41 gaat over gamen.

Update 16 oktober: Stemmen is weer mogelijk.