Abonneer je gratis op Techzine!

Stacker 830 (mission2) en Visual Illusions

Inleiding

Van 20 tot en met 22 april waren de grootste en mooiste casemods van het land te zien in het beursgebouw van Eindhoven. Uiteraard was Techzine erbij en maakte deze kleine fotoreportage van het Nederlands Kampioenschap CaseModding, georganiseerd door CaseJunkies.

Livemodding

Er was nog meer te doen dan alleen casemods kijken. Je kon ook zien hoe men deze prachtstukken nou daadwerkelijk maakt. Er waren een aantal modders aanwezig die in een werkplaats gingen ‘live modden’.


Livemodding


Nog meer livemodding

De meeste casemods behoeven eigenlijk geen verdere uitleg, die spreken voor zich. Toch hebben we Farried, met zijn Stacker 830 (mission2) gesproken en ook Juize met zijn Visual Illusions.

Stacker 830 (mission2) van Farried

Farried, maker van de Stacker 830 (mission2) vond het wel lastig om alles op tijd klaar te krijgen voor het NKCM. je zit vrij krap in de tijd en je zit toch aan een deadline vast. Vandaar dat enkele van zijn plannen helaas niet klaar waren, ook had hij het druk met de voorkant van zijn case. Eerst stond er een bliksemschicht op, maar nu heeft hij het vervangen door een LCD scherm.


Stacker 830 ‘Mission 2’

Wel indrukwekkend is dat hij twee radiatoren heeft verwerkt in de zijkant van zijn case. Veel versteviging was hier niet voor nodig, de scharnieren hielden het prima. "Alleen als ik de kast dicht doe moet de linkerfan boven weg, die krijgt anders ruzie met het waterblok van de videokaart", aldus Farried. Verschil in temperatuur is er eigenlijk niet, misschien een graad. Voor de mensen die denken dat deze mod voor de politie, brandweer en ambulance is gemaakt, die hebben het mis. 112 is de nick van zijn broertje en die heeft hij zelf ook gebruikt. Verdere projecten zullen ook 112 meekrijgen.

Visual Illusions van Juize


Visual Illusions

Ook Juize hebben we gesproken, hij is de maker van Visual Illusions. Hij heeft op het Techzine Forum zijn verslag neergezet en dat is hier te vinden. Hij heeft ook moeite gehad met de deadline. Er zijn nog zoveel dingen die eigenlijk verbeterd moesten worden, om een voorbeeld te nemen, de kabels. Nu zie je een kabel bij het logo die eigenlijk nog weggewerkt moet worden. Maar ondanks de deadline is het alsnog een prachtcase.


Visual Illusions[/b]

Winnaars en foto’s

Helaas konden we zelf niet bij de prijsuitreiking aanwezig zijn, maar met dank aan CaseJunkies kunnen we wel een foto van de uitreiking tonen

De uiteindelijk winnaar van het Nederlands Kampioenschap CaseModding was Terw_dan met zijn Tomb Raider casemod.


Tomb Raider staat rechts, The BFG links

Op de tweede plaats eindigde [RAG]Bitchie met ‘The BFG’


The BFG

En op de derde plaats was Ediejo terug te vinden met zijn ‘Carbon Li’.


Carbon Li

De uitreiking

Verder nog een paar foto’s van de cases in The Dark Tunnel. Gezien mijn camera het niet voor elkaar kreeg om in de donkere toestand goed te werken heb ik een paar foto’s van CaseJunkies geleend, ook die van de uitreiking omdat ik er niet was. Ik weet wel dat het een behoorlijk feestje moet zijn geweest voor de winnaars.