3min

Tags in dit artikel

,

En toen was er Techzine

Ja, het was me wat, deze hele periode van de nieuwe software.
Tweakzone, draaiende op een zelfgeschreven software, vertoonde hoe langer hoe meer bugs. Voor ons als crew voldeed de software ook niet meer aan onze wensen, er waren gebreken. Er moest dus een nieuwe software komen…..
Ik kan me nog wel goed herinneren dat er op gegeven moment sprake van was dat de nieuwe software in ontwikkeling ging. Echter na enige tijd hoorden we dat de scripter even bezig was met andere projecten en het dus niet vooruitging. Het bleef bij dromen.

Er was geen officieel moment waarop gezegd werd dat de ontwikkeling van de nieuwe software hervat werd, maar stilaan hadden we wel dat gevoel. En ja, uiteindelijk kwam er een topic voor de crew waar we onze wensen kwijt konden.
Er werd een lange verlanglijst aangelegd. De tijd vorderde, en we hoorden niet zoveel meer over de software. Het bouwen van een hele nieuwe software, vanaf nul welteverstaan, neemt heel wat tijd in beslag.

De TZ-members bleven alleszins niet stilzitten en regelmatig kwam er een bug om het hoekje kijken, of had iemand een probleem met iets in de software.
Natuurlijk was het zinloos om nog iets te gaan aanpassen aan de toenmalige software en onze kostbare tijd kon dus beter in de nieuwe software worden gestoken. Daardoor was er slechts één antwoord mogelijk: “Dit veranderd met de nieuwe software. Je zult even moeten wachten”. Hoeveel keer zouden we dit niet gezegd hebben? Meer dan genoeg. Dit konden we goed merken aan de ergernis die het bij sommige members meebracht.

De klok tikte voort, de blaadjes werden van de scheurkalender afgescheurd, tot we ergens in juli belandden. Er verscheen een bericht over de derde verjaardag van Tweakzone. Hier werd het eerste tipje van de sluier door Coen opgelicht: de software zou ergens in september worden gepubliceerd…

Het einde begon te naderen en als crew begonnen we dit ook te merken. Civil, die het template-werk verzorgde, toonde ons zijn eerste creaties. Er werden ook allerlei topics geopend met mogelijke nieuwe afspraken en veranderingen met het oog op de toekomst.

In augustus kregen we allemaal het bericht over de naamsverandering te horen.
Phoe, was dat even schrikken, we zouden onze vertrouwde naam Tweakzone moeten afstaan en beginnen met een frisse nieuwe start: Techzine…

Maar goed, het was inmiddels september geworden en de frontpage-software werd voor de crew vrijgegeven. Het debuggen kon beginnen en we konden naar hartelust alles testen.
Steeds meer waren we er mee bezig. Bugs melden, nieuw beleid? Wat met de huidige nieuwscategorieën? O, ja, de smilies moeten nog worden geselecteerd. En natuurlijk niet te vergeten: het immense werk van het downloads-converteren, waar we met man en macht aan geconverteerd hebben. Maar ja, als we een beter categoriesysteem wilden voor de downloads, dan moesten we er het converteren van meer dan 9.500 downloads voor over hebben.

Ondertussen kwam het eind van september in zicht en de TZ-leden werden hoe langer hoe onrustiger. Je zou ze kunnen vergelijken met dieren die voelen dat er iets te gebeuren staat.

En het grote moment was eindelijk aangebroken. De allerlaatste dag van september kregen we de pagina te zien dat Tweakzone naar Techzine werd geconverteerd.
De software was er klaar voor, de crew was er klaar voor en het converteren was tot in de puntjes voorbereid.
Toch liep het niet allemaal gesmeerd. Na het converteren liep de software enorm traag. Oh, hemel, ik denk nog steeds terug dat ik 27 minuten aan het wachten was om één pagina te laden…

Gelukkig hadden we tegen de zaterdagmiddag al een normale, goede snelheid en konden we naar hartelust gebruik maken van de software. Het forum, dat was nog andere koek. Op de één of andere manier was er een error in het forum geslopen. Humz, waar lag het aan? Na veel bloed, zweet en tranen konden we op zondagochtend toch weer normaal op het forum. Héhé…

Techzine werkt nu dus vlotjes, natuurlijk met de nodige bugs die hier en daar verstopt zitten, maar waar zitten die niet in een nieuwe software?
Hebben we tenminste wat om handen in deze saaie dagen. Nieuwe functies uitproberen, wennen aan een nieuwe software en natuurlijk zo nu en dan een bug melden in Mantis.