Beste bezoekers en leden van Techzine.nl,

Het is op de dag af 1486 dagen geleden dat Techzine het levenslicht zag en we afscheid namen van Tweakzone. Vandaag zijn we na ruim vier jaar toe aan de volgende stap en dat werd wel tijd ook. Onze oude vertrouwde site was uit zijn jasje gegroeid en deed inmiddels niet meer mee met de laatste mode. Heel wat bloed, zweet en tranen en vrije uurtjes zijn er in het nieuwe ontwerp en alle nieuwe functies gaan zitten, maar in onze ogen is dat het allemaal meer dan waard geweest.

Voor je zie je dus het vernieuwde Techzine, dat de afgelopen jaren in de wandelgangen door het leven ging als TZv2. Wat als eerste zal opvallen is het totaal vernieuwde logo, een stuk frisser en professioneler dan het oude logo. Verder is de styling natuurlijk flink onder handen genomen. De vetrouwde kleurencombinatie blauw/geel is ook opgefrist en het hoofdmenu geeft nu duidelijker weer wat er allemaal op Techzine te vinden is. Daarnaast hadden we met de oude site nog wel eens problemen om mooie en goede artikelen de nodige aandacht te geven op de index, maar met de nieuwe insiderblokken is ook dat probleem verholpen.

Interactie en gebruiksvriendelijkheid

Daarnaast biedt de nieuwe site nog meer interactiemogelijkheden voor bezoekers en leden. Vanaf nu is het bijvoorbeeld weer mogelijk om te reageren op profielen, maar ook de mogelijkheden van ledenprofielen zijn flink aangepast middels het nieuwe myTechzine en zijn er diverse aanpassingen gedaan om de site gebruiksvriendelijker te maken. Een greep uit de nieuwe mogelijkheden op dat gebied:

  • de mogelijkheid om aan te geven op welke sociale netwerksites of online gamingservices je nog meer actief bent;
  • het opnemen van je systeemspecificaties is verder uitgediept;
  • je kunt gallerijen met afbeeldingen of foto’s delen met de andere leden of bezoekers;
  • je poststatistieken en resultaten van de SpeedGuide worden overzichtelijk weergegeven in je profiel;
  • het reageren op de Frontpage verloopt nu via AJAX, zodat je de pagina niet meer ververst hoeft te worden na het plaatsen van een reactie;
  • het trackermenu kan eenvoudig naar keuze links of rechts worden geplaatst en de blokken zijn snel toe te voegen of te verwijderen. Verder zijn de blokken te verslepen zodat je ze eenvoudig op de juiste plek kunt zetten. Ook kun je eenvoudig het aantal items per blok instellen.

Relevantie & Tags

De introductie van TZv2 betekent ook de introductie van tags op de Frontpage. Tags maken het mogelijk om relevante artikelen beter weer te geven en middels tag-clouds op veel pagina’s kun je ook zien welke tags op dat moment populair zijn.

De secties

Reviews

Uiteraard zijn ook de verschillende secties van Techzine onder handen genomen, met name de reviews zijn flink op de schop genomen. Het reviewsysteem voor games is helemaal opnieuw ontworpen en het is nu duidelijker waarop we games beoordelen. Ook kun je met de nieuwe filtermogelijkheden snel zoeken in een genre, of op bepaalde beoordelingen.
Ook de hardware- en softwarereviews zijn grondig herzien, er zijn subcategorieën toegevoegd, zodat je snel de juiste reviews kunt vinden. Elke subcategorie heeft weer zijn eigen specifieke kenmerken, zodat je kunt filteren en snel de juiste reviews terug kunt vinden.

Blogs

Geheel nieuw is de blogsectie, die de oude changelogs vervangt. Er zijn vier blogcategorieën, te weten Redactioneel, Gadget, Ontwikkeling en Crew & Organisatie. Speciale aandacht verdient de Gadgetblog die de oude Gadget Roundup zal vervangen. Vanaf nu dus niet meer wekelijks een verse portie gadgets, maar dagelijks! In de redactieblog zullen we regelmatig peilingen en plaatsen en andere verhalen vanaf de redactie brengen. De ontwikkelingblog zal fungeren als plaats waar ideeën voor Techzine worden aangekondigd en waar je als lid en bezoeker feedback kunt geven op onze nieuwe plannen. De laatste blog Crew & Organisatie is de plek waar we vacatures plaatsen.

CaseJunkies

Het zal velen niet ontgaan zijn dat Dolphin-IS enige tijd geleden CaseJunkies heeft overgenomen en op de nieuwe website is CaseJunkies een prominente sectie geworden en wat ons betreft ‘the place to be’ voor de serieuze overklokker en casemodder. In deze sectie krijg je direct een overzicht van relevante tutorials en reviews op het gebied van casemodding en overklokking. Maar het gaat verder, want er is vanaf nu ook weer een degelijke casemodsectie waar je je mooiste creaties uitgebreid kunt beschrijven en showen. Verder is het vanaf nu mogelijk om zogenaamde CIP’s (Casemod in Progress) op te zetten, in deze mini-blogs kun je verslag doen van de casemod waar je op dat moment mee bezig bent. Als laatste is het nu mogelijk om van diverse benchmarks je score bij te houden en te vergelijken met andere leden van Techzine.

Nieuws

Op het gebied van nieuws hebben we ervoor gekozen om slechts kleine aanpassingen te doen. De categorieën zijn hernoemd, zodat het duidelijk is waar ze voor staan. Verder zijn de overzichtspagina’s van een nieuwe styling voorzien, zodat je goed op de hoogte kunt blijven van het nieuws dat jouw interesse heeft.

Externe Reviews

De Externe Reviews-sectie is lichtelijk gewijzigd. We hebben ervoor gekozen om alle reviews van hetzelfde product nu te bundelen, zodat je niet meer alle relevante externe reviews hoeft door te lopen. Je kunt nu op een pagina zien welke externe reviews er beschikbaar zijn voor een product en direct zien wat andere sites ervan vinden.

Downloads

In de downloadssectie hebben we nu duidelijker onderscheid gemaakt in verschillende besturingssystemen en licenties. Je kunt nu makkelijker filteren op besturingssysteem of licentie en per download bieden we nu ook meer downloadlinks aan voor verschillende besturingssystemen.

Tweaks

De Tweak-sectie kent nu ook subcategorieën en er kan gefilterd worden op besturingssysteem. In de toekomst zullen we ook per tweak een bestand gaan aanbieden dat je direct kunt uitvoeren op je computer om de tweak door te voeren. Handig als je zelf niet zo thuis bent in het aanpassen van besturingssystemen.

Vraag en Aanbod

Als laatste hebben we ook Vraag en Aanbod vernieuwd. Het is nu mogelijk om meer informatie op te geven om zo je product nog eerder verkocht te krijgen. Reageren op advertenties is ook weer mogelijk. Daarnaast zijn de categorieën aangepast en kun je nu ook domeinnamen, designs en websites kopen of verkopen.

Tot slot

Ik kan nog wel even doorgaan over alle tweaks en features die we in Techzine gestopt hebben, maar we kunnen ons voorstellen dat je eigenlijk eens lekker zelf wilt rondkijken op de site. We nodigen je daar dan ook van harte voor uit. Kijk lekker rond en ontdek alle nieuwigheden. We beseffen dat we nooit iedereen tevreden kunnen stellen met een nieuw design en nieuwe features, maar feedback is altijd welkom. We hebben ernaar gestreefd de website zo goed mogelijk online te zetten, maar heb je tijdens het surfen een bug of fout ontdekt, laat het ons dan weten via een bugreport. Uiteraard is de release van TZv2 voor ons geen reden om nu weer op de lauweren te rusten. De volgende stap is het forum en daarna het ontwikkelen van nieuwe features voor de Frontpage.

Rest mij nog iedereen die meegewerkt heeft aan TZv2 hartelijk te bedanken. Als eerste natuurlijk Coen en Mark voor hun tomeloze inspanningen op het gebied van scripting en templates, heren jullie hebben puik werk geleverd! Daarnaast alle crewleden die meegeholpen hebben met het bugtesten en het meedenken en opperen van nieuwe features. We hopen dat jullie als bezoekers en leden de nieuwe site kunnen waarderen en wensen iedereen veel plezier toe bij het surfen op Techzine.

Met vriendelijke groet,

Wouter Koning
Hoofdredacteur Techzine.nl

p.s. nog een noot van de redactie. Met de nieuwe FP krijgen alle artikelen een eigen image voor de insiders en de overzichten. We hebben een groot aantal artikelen reeds voorzien van een image. Sommige artikelen zullen nog een leeg venstertje hebben, maar die zullen we de komende dagen van een plaatje voorzien.

Verder zijn we ook nog bezig om de reviews te voorzien van de juiste categorieën en filters, ook dit zal waarschijnlijk begin deze week afgerond worden. Excuses voor het ongemak!