2min

De markt van adverteren staat niet stil en verandert aan de lopende band, omdat ook Techzine wil proberen innovatief mee te denken en mee te doen zijn wij begonnen met het bedenken en mogelijk maken van nieuwe vormen van adverteren. Deze ideeën en mogelijkheden lopen zeer uiteen, sommige zijn inmiddels al uitgerold, andere zijn nog in ontwikkeling en weer andere zijn de deur gewezen omdat wij of jullie er ontevreden over waren. Een ding staat in elk geval voorop bij de keuze voor een nieuwe advertentievorm. De hinder factor richting de leden moet binnen de perken blijven of uit te schakelen zijn. De vorm die we vandaag online brengen is niet bijzonder innovatief, ook niet extreem hinderlijk, maar wel zeer gerelateerd. We hebben het hier over in-tekst advertenties.

Het gaat dus over in-tekst advertenties, zoals gezegd zeker geen nieuwe innovatieve vorm van adverteren maar wel zeer relevante en daarom willen wij deze vorm een kans geven.

Hoe werkt het precies?
Na het laden van de pagina wordt het artikel door een script gehaald en wordt er gezocht naar woorden die gekoppeld kunnen worden aan advertenties. Deze woorden worden vervolgens dubbel onderstreept (behalve in Chrome daar enkel onderstreept) en getoond in de kleur groen. Per pagina worden er maximaal 5 woorden aan advertenties gekoppeld.

In de testen die wij tot op heden hebben gedaan waren in de meeste gevallen slechts 1 of 2 woorden gekoppeld aan een advertentie, bij de langere artikels soms meer.

Hinderlijk of zelfs irritant?
Wij vonden het zelf niet hinderlijk of irritant, ze zijn uiteraard wel aanwezig maar je went er vrij snel aan. Er zijn natuurlijk mensen die liever de voorkeur geven aan gewoon helemaal geen in-text advertenties of die ze wel enorm irritant en/of hinderlijk vinden. Nou aan deze mensen is ook gedacht, zie hier, de mogelijkheid om de in-tekst advertenties uit te schakelen. De optie om ze uit te schakelen wordt vanuit Techzine alleen aangeboden aan leden. Lid worden van Techzine is nog steeds gratis, dus lees je dit als bezoeker, wordt dan nu lid!

De kleur van deze in-tekst advertenties is standaard groen, wellicht herken je ze van andere websites, er bestaat de mogelijkheid dat we deze kleur nog aanpassen in de toekomst. Voor nu blijft het even groen om het onderscheidend te houden en misschien wel herkenbaar.