2min

Tags in dit artikel

, ,

De welbekende ‘Crysis’-serie van ontwikkelaar Crytek staat nog altijd aan de top als het om het grafische aspect gaat. De eerste Crysis (2007) kreeg onder andere bekroningen voor ‘Beste graphics’, ‘Beste shooter’ en ook meerdere ‘Game of the Year’-awards.

Crysis kent ook nog een vervolg genaamd ‘Crysis Warhead’ uit 2008 en een bundel van Crysis, Crysis Warhead en een multiplayer uitbreiding die uitkwam in de lente van 2009.

De originele game speelt zich af in de toekomst op een eiland in het oosten van de Filipijnen. In de single-player campagne speelt je als Jake Dunn, United States Delta Force Operater, in-game beter bekend als Nomad. Nomad is bewapend met futuristische wapens en equipment waaronder het ‘Nano Muscle Suit’, welke geinspireerd was op een ‘real-life’ militair concept. In Crysis vecht de speler zowel tegen Noord-Koreanen als tegen buitenaardse levensvormen. Genoeg over de originele game.

Crysis 2

Crysis 2, de opvolger van het origineel, wordt weer ontwikkelt door Crytek en uitgegeven door Electronic Arts. De game zal beschikbaar zijn voor Microsoft Windows, PlayStation 3 en de Xbox360. De game is het tweede deel van een trilogie en zal later dit jaar in de winkels liggen. Crysis 2 zal de eerste game worden die gebruik maakt van de CryEngine 3. Crytek maakt eerder in een interview bekend dat de game zich ‘verticaler’ zou afspelen en in een nieuw type jungle zou afspelen. Het is al bekend dat dit gaat om de ‘stedelijke jungle’ van New York City.


Deel 2 speelt zich drie jaar na de eerste game af en ook deze keer is het jouw taak om Aliens vol te pompen met kogels. Cevat Yerli, ontwikkelaar @ Crytek, vertelde al dat spelers een unieke versie van New York mogen verwachten, waar eerder de films ‘I am Legend’ en ‘The Day After Tomorrow’ dat al lieten zien. "Verwacht het groter", aldus Cevat Yerli.

Wow o.O

De speler zal zich in een vernieuwd ‘Nanosuit’ hijsen, ‘Nanosuit 2’ genaamd. Eerder kwam Crytek al met een nanosuit2-teaser.

Meer Eye-Candy

Strak in ’t pak

Ima Fire My Pew Pew Lazor

Natuurlijk weer meerdere voertuigen

New York City op een rustige zondagochtend

Ik kan wachten tot Crysis 2 uitkomt, maar wel een beetje tempo graag Crytek !