Abonneer je gratis op Techzine!

Vanmiddag om 17:00 Nederlandse tijd begint er een Google I/O keynote die enkele uren zal duren en die is gemarkeerd als de belangrijkste keynote van Google I/O 2010. Wij zijn natuurlijk enorm nieuwsgierig en dan ook enorm benieuwd wat Google vanavond zal presenteren.

Google I/O is een developer conferentie die slechts eenmaal per jaar wordt gehouden door Google en waarop zij vertellen waar ze mee bezig zijn, wat er nieuw is en waar ze graag heen willen. Vaak doen ze dit met spectaculaire producten en beloftes. MartijnGP is vanavond te gast bij Google Nederland om daar live de keynote te volgen en te verslaan voor ons. Dit alles zal te volgen zijn via http://www.techzine.nl/live! Ga dus vooral vanavond om 17:00 naar die url om het laatste Google nieuws te lezen.

Vorig jaar werd Google Wave aangekondigd, een dienst die de communicatie via internet voor altijd moet gaan veranderen. Of dat ook gebeurd is nog maar de vraag, het idee erachter en de manier hoe Google het heeft opgezet is subliem te noemen, de uitwerking ervan was vorig jaar nog niet perfect. Google heeft gisteren al laten weten dat Wave nu klaar is voor het grote publiek.

Ook was er vorig jaar de introductie van HTML5, Google wilde zo snel mogelijk HTML5 gaan uitrollen en zorgen dat de standaard duidelijk gespecificeerd en ondersteund wordt. Inmiddels ondersteunen alle browsers HTML5 behalve Internet Explorer, maar dat duurt als het goed is niet lang meer.

Waar de keynote vanavond precies over gaat is nog steeds een geheim, in de wereld der geruchten komt werkelijk alles voorbij. Enkele voorbeelden zijn een nieuwe Android versie, een Google tablet (net als de iPad), een eerste final versie van ChromeOS, een verdere introductie van Google Wave, een virtuele wereld van Google à la Second Life, een Google console (dit is voornamelijk gebaseerd op het feit dat Google vacatures open heeft staan voor game developers), dan zijn er ook nog de mensen die roepen dat Google gewoon weer met een nieuw product komt dat de wereld op hun manier moet gaan veranderen.

Wat het ook is, Google doet het evenement expres maar eenmaal per jaar in tegenstelling tot Apple zodat ze altijd iets kunnen brengen wat vernieuwend en spectaculair is. Wij zijn benieuwd!

Ook horen we graag wat jij denkt dat de inhoud van keynote zal zijn!