2min

Tags in dit artikel

, ,

Na vele jaren onzekerheid over amBX is er eindelijk goed nieuws te melden! Nadat Philips gestopt was met de setjes druppelde er weinig nieuws meer binnen en de sets werden erg goedkoop aangeboden. MadCatz had in januari 2010 besloten verder met de techniek te gaan, maar eindelijk is er wat duidelijkheid in wat er gaat gebeuren.

amBX is eigenlijk puur een gadget voor diegenen die graag sfeerverlichting willen bij de pc. Ondergetekende heeft twee setjes, maar Philips ondersteunt ze niet meer, waardoor driver updates traag gaan, en sommige onderdelen niet eens geüpdatet mogen worden. amBX zorgt voor sfeerverlichting die qua kleuren redelijk overeenkomt met wat er op het scherm gebeurt waardoor de beleving van games en films beter wordt.

Voorlopig heeft MadCatz twee artikelen in de Cyborg-lijn (voormalig de heavy-gameproducten van Saitek), namelijk verlichting en een toetsenbord dat meedoet qua kleuren. De eerste en enig gereleaste foto laat een grote verandering zien ten opzichte van de toepassing van Philips. Waar Philips wallwashers achter het scherm had, en twee pilaren aan elke kant die ook aan de voorkant licht gaven, heeft MadCatz gezorgd voor twee pilaren die licht naar de muur toesturen. Deze werken dus meer als wallwasher. Wat MadCatz verder van plan is is nog onbekend, maar op het amBX-forum begint eindelijk weer wat leven te komen, en lijken driver-updates in de maak te zijn. De nieuwe drivers moeten zowel werken op de oude Philips-systemen, als op de nieuwe systemen van MadCatz.