1 min

Tags in dit artikel

Iedereen met een computer, printer en andere apparaten dichtbijelkaar die in één grote stekkerdoos terechtkomen kent het probleem: Stroomkabels die een grote puinzooi maken. Zo heb ik achter de computer 10 stroomkabels langslopen voor onder andere de pc, monitor, amBX, printer, router, consoles, andere randapparatuur en meer. Nu kun je kabelbinders gebruiken of speciale hoesjes om veel kabels doen waardoor het netter eruit gaat zien, maar zou het niet veel handiger zijn als je alle kabels gewoon aan elkaar kunt klikken?
Vier designers denken dat ze de perfecte oplossing hebben bedacht, en als elke fabrikant dit type kabel gaat toepassen kunnen we in de toekomst weleens van de hele kabelboel verlost zijn. De oplossing heet ‘line block’. Zeker als behalve stroomkabels ook kabels voor bijvoorbeeld de muis, toetsenbord en andere USB-kabels er gebruik van gaan maken.
Als het aan mij lag zou er meteen een petitie moeten komen waarbij alle hardwareleveranciers deze kabels gaan meeleveren. Wie is ook voor?!