De knop maken

Benodigdheden

  • Adobe Photoshop
  • Een tekst

Werkwijze

We beginnen met het aanmaken van een nieuw document. Ik heb gekozen voor een document van 400 px bij 75 px. We gaan gelijk de achtergrond vullen. Ik heb hier Techzine geel gebruikt (#DCA526). Waarna we de ‘Rounded Rectangle Tool’ pakken. Zet de ‘Radius’ op 5 px. Teken een mooie rechthoek. Maak hem zo groot als jij nodig acht. Ik heb als opvul kleur donker blauw gebruikt (#2A425F). Noem deze layer ‘Knop’.


Teken een mooie rechthoek.

Ga nu naar de ‘Blending Options’. Neem daar deze instellingen over. Uiteraard kun je met deze instellingen spelen, zodat je het gewenste effect krijgt.


Drop Shadow.


Inner Glow (#5F98CD).


Color Overlay.


Gradient Overlay (#0B3C77 – #3E96FF).


Stroke.


Resultaat tot nu toe.

Nu gaan we de glans toevoegen. Teken met de ‘Pen Tool’ een mooie vorm voor de glans. Welke vorm je hier gebruikt mag je helemaal zelf weten.


Zo kan een glans laag er uit zien.

Voordat we deze laag verder kunnen aanpassen moeten we hem eerst ‘Rasterizen’. Dit doen we door met onze rechtermuisknop op de layer te klikken en dan te kiezen voor ‘Rasterize Layer’. Druk nu op ‘Ctrl’ + ‘A’ om de glans laag te selecteren. Druk nu ‘Shift’ + ‘Ctrl’ + ‘Alt’ in, en klik op het icoon (het vierkantje) voor de ‘Knop’-layer. Nu omtrek van de ‘Knop’-layer geselecteerd. Ga nu naar ‘Select’ » ‘Modify’ » ‘Contract’ en vul hier 2 px in. Dit zorgt ervoor dat de rand van de ‘Knop’-layer niet selecteert zijn. Ga nu naar ‘Select’ » ‘Inverse’ of druk ‘Shift’ + ‘Ctrl’ + ‘I’. Nu is de selectie omgedraaid. Druk nu op ‘Del’ om het overbodige wit weg te halen. Zet nu de ‘Opacity’ van de glans laag op ongeveer ‘25%’. Dit kun je aanpassen nar jouw smaak.


Resultaat tot nu toe.

Nu kun je er tekst inzetten, eventueel ook een logo. Zorg er wel voor dat de tekst en het eventuele logo onder de glans laag staan.


Mijn resultaat.

Als lettertype heb ik ‘System’ gebruikt met een lichte ‘Drop Shadow’.

Veel plezier met het gebruiken van deze tutorial.