2min

De site toevoegen aan CushyCMS

Nu de codes in je HTML bestanden zijn aangebracht (en geüploaded naar je server), kunnen we de site toevoegen aan CushyCMS. Dit doe je door in te loggen op je account wat je eerder hebt aangemaakt. Je komt dan op onderstaande pagina.


Het Control Panel van CushyCMS.

Volg het groene pijltje en klik op ‘Add site’. Je komt nu op een pagina waar je verschillende zaken moet invullen. Om te beginnen moet je de URL van je site ingeven bij ‘Site URL’. Ook moet je de FTP-server en de inloggegevens daarvan invullen. Als je dit gedaan hebt kun je ook nog de map aangeven waarin je site staat (dit is niet verplicht). Dit doe je door te klikken op ‘Choose…’. CushyCMS logt in op de FTP en geeft je mappen weer. Selecteer vervolgens de map waar je site in staat. Wanneer je alles juist hebt ingevuld klik je op ‘Add Site’. Je site wordt nu toegevoegd.


Op deze pagina voeg je de site toe aan CushyCMS door de benodigde informatie in te vullen.

Op de hoofdpagina van CushyCMS zie je nu dat je site in het lijstje van ‘Sites & Pages’. Volg weer het groene pijltje en klik op ‘Assign page to site…’. Er verschijnt een pagina waar je een webpagina kunt toevoegen aan CushyCMS. Dit doe je door het bestand aan te klikken in de lijst (zie screenshot hieronder). CushyCMS vult zelf het veld ‘File Path’ in. Geef de pagina een naam door dit in te vullen bij ‘Page Name’. Klik vervolgens op ‘Assign Page’


Het toevoegen van pagina’s aan je site in CushyCMS doe je met deze pagina.

De pagina is toegevoegd aan CushyCMS. Je kunt nog meerdere pagina’s toevoegen. Dit werkt op dezelfde manier. In dit voorbeeld werk ik maar met één pagina. Dus kan ik doorgaan met het bewerken van de pagina. Hoe dit moet, lees je op de volgende pagina.