1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Computers benaderen

Computers opzoeken


Nu alles geïnstalleerd en geconfigureerd is, is het mogelijk om vanaf de Windows computer de share te benaderen. Open bijvoorbeeld in de verkenner: <servernaam><gebruikersnaam> In mijn geval is dat //techzine/lolgast.

Als het goed is zie je nu de bestanden die in je home-directory staan. Als alles is gegaan zoals het hoort, kun je ook vanuit Linux je Gedeelde mappen benaderen. Dit doe je door naar "Locaties" en vervolgens "Netwerk" te gaan. Open nu de map "Windows Networks". Hier staan alle mappen die je in Windows gedeeld hebt.

Als je problemen ondervindt met het doorzoeken van je Windows-mappen, dan kan het helpen om een NTFS-configurationtool te installeren. Deze tool kun je installeren door in het terminalvenster het volgende in te typen:
PHP Code
1
sudo apt-get install ntfs-config

Vervolgens start je dat programma door het volgende in te typen:
PHP Code
1
sudo ntfs-config

NTFS-config tool is een programmaatje dat de ondersteuning voor NTFS-schijven verbetert. Het zorgt er namelijk voor dat je Ubuntu-installatie NTFS-3g ondersteunt. Dit maakt het mogelijk om NTFS-schijven te configureren.

Mappen delen


Natuurlijk is het heel leuk om een netwerk te hebben, maar dan moeten er wel mappen en bestanden via het netwerk bereikbaar zijn. Een map delen gaat in Ubuntu eigenlijk hetzelfde als in Windows. Je selecteerd een map, en kiest daarna voor "Deeloptie".