2min

Benodigdheden voor deze tutorial

Voor deze tutorial heb je voor de verschillende stappen ook steeds weer andere bestanden nodig, er is echter een onderdeel wat je altijd nodig hebt en daarom hebben we deze even apart beschreven in deze tutorial.

Je hebt namelijk altijd de Android SDK nodig, deze is eigenlijk bedoelt voor Android ontwikkelaars maar als je firmware wilt installeren kan je ook door middel van commando’s dingen voor elkaar krijgen die sneller en makkelijker gaan via deze tool dan via je telefoon.

Download de volgende bestanden:



Pak de Android SDK uit op je computer. Het liefste op je c:\ schijf met een zo kort mogelijk pad. Wij hebben de bestanden op de c:\ schijf uitgepakt zodat de bestanden te vinden zijn in "c:\android-sdk-windows\".

Als je dat hebt gedaan moeten je controleren of je telefoon ook wordt herkend door de SDK anders moet je nog de extra drivers installeren.

Open op je computer een DOS-prompt scherm. Dit kan door naar Start uitvoeren te gaan en "cmd" te typen of voor Windows 7 gebruikers op start te drukken en gewoon "cmd" te typen en op enter te drukken.


Typ nu de volgende regel in: "cd c:\android-sdk-windows\tools\" en druk op enter. Je bent nu in de juiste directory om alle stappen van deze tutorial uit te voeren en om te kijken of je telefoon wordt herkend. Zorg ervoor dat je telefoon via een mini-USB kabel is aangesloten aan je computer. Zodra dat is gebeurd typ je in het zwarte DOS-venster het volgende commando: "adb devices".

Als het goed is verschijnt er nu "List of Devices attached" en staat daar een serienummer onder van je telefoon. Staat er geen serienummer dan is je telefoon niet gevonden en moet je in Windows de ADB drivers installeren zodat je telefoon wel wordt herkend.

Deze heb je als het goed is al gedownload, het enige wat je nu moet doen is de ADB Drivers zip uitpakken en de stappen volgen welke in de README file zijn opgenomen. Dit wijst zichzelf en is zeer eenvoudig!

Als de drivers zijn geïnstalleerd en je krijgt bij het commando "adb devices" wel een serienummer te zien, dan kan je verder met deze tutorial!