3min

Tags in dit artikel

, , , ,

Je Samsung-telefoon lokaliseren, blokkeren, bellen

Mocht je onverhoopt je toestel kwijtraken, dan is het mogelijk om deze terug te vinden door op een computer of mobiel apparaat de browser op te starten en naar findmymobile.samsung.com te navigeren op je computer.

Aan de linkerkant van het scherm heb je nu de mogelijkheid om in te loggen met je Samsung Account. Wanneer je je e-mailadres en wachtwoord heb ingevuld en op Registreren drukt, krijg je direct een kaart te zien waarop te zien is waar het toestel zich op dat moment bevindt.


Weet je eenmaal waar je apparaat zich bevindt, dan kun je besluiten wat de volgende stap zal zijn. Je kan natuurlijk op zoek gaan naar het apparaat op de desbetreffende locatie. Indien dat niet verstandig lijkt, kan je via de website enkele handelingen uitvoeren.

Aan de linkerkant van het scherm kun je kiezen welk toestel gezocht moet worden. Sommige gebruikers zullen op meerdere Samsung-toestellen dezelfde Samsung-account gebruiken. In dat geval kan er op het pijltje gedrukt worden om te kiezen welk apparaat het programma moet zoeken.

Aan de linkerkant van je browser krijg je een aantal mogelijkheden die op afstand uit te voeren zijn met je Samsung-smartphone. Behalve het weergeven van je telefoon op een kaart zijn er de volgende opties:
– Mijn mobiel apparaat vergrendelen
– Mijn mobiel apparaat bellen
– Oproep/bericht doorsturen
– Oproeplogboeken
– Mijn mobiel apparaat wissen
– Mijn scherm ontgrendelen

Mijn mobiel apparaat vergrendelen


Via Mijn mobiel apparaat vergrendelen is het mogelijk om op afstand je apparaat te vergrendelen. Hierbij kan een bericht meegestuurd worden en is het mogelijk om een nummer te geven waar naartoe gebeld kan worden vanaf het vergrendelde toestel. Andere nummers kunnen niet meer gebeld worden. Om het apparaat later weer te ontgrendelen moet er een ontgrendelingscode ingesteld worden.


Wanneer je aan de linkerzijde op Mijn mobiel apparaat vergrendelen klikt, word je naar bovenstaand scherm gebracht. Bovenaan de pagina kan een bericht getypt worden dat weergegeven zal worden op het scherm, op het moment dat je apparaat vergrendeld wordt. Hierdoor kan de vinder bijvoorbeeld worden gevraagd of hij of zij een telefoonnummer wil bellen. Het is ook mogelijk om geen bericht mee te sturen.

Daaronder kan een nummer genoteerd worden dat gebeld kan worden op het moment dat het toestel vergrendeld is. Door hier het nummer van een vervangend toestel te noteren, kan de vinder jou nog bellen, maar heeft hij/zij niet de mogelijkheid om de simkaart te gebruiken om andere gesprekken te voeren. Op het moment dat er een andere simkaart in het toestel wordt geplaatst, wordt er ook een bericht gestuurd naar het opgegeven nummer. Het is mogelijk om geen nummer te noteren.

Als laatste moet er een ontgrendelingscode ingesteld worden. Mocht het toestel weer bij je terug komen, dan dien je deze code in te voeren om het toestel weer bruikbaar te maken. De ontgrendelingscode bestaat uit vier cijfers. Het kiezen van een ontgrendelingscode is een verplichte stap voor de vergrendeling.

Ben je eenmaal tevreden over de gekozen opties, dan kies je onderaan de pagina voor vergrendelen en vervolgens is de telefoon niet meer te gebruiken voor andere mensen.

Mijn mobiel apparaat bellen


Met Mijn mobiel apparaat bellen is het mogelijk om het mobiele apparaat een beltoon af te laten spelen. Er kan voor gekozen worden om een bericht mee te sturen, zodat degene die de telefoon gevonden heeft weet welke stappen hij/zij moet ondernemen. De functie om het toestel geluid te laten maken zonder een bericht te sturen is eventueel ook handig wanneer je het apparaat bijvoorbeeld thuis kwijtgeraakt bent.

Oproep/bericht doorsturen


Met deze optie is het mogelijk om oproepen of SMS-berichten naar je telefoon automatisch door te sturen naar een nummer naar keuze. Berichten en oproepen zijn apart in te stellen. Berichten met mediabestanden (MMS) erin worden niet doorgestuurd.